Najnovije vesti
Home / Kultura / POČINJE NOVA PRIČA O BASTIONIMA -Stigla prva organizovana turistička grupa
POČINJE NOVA PRIČA O BASTIONIMA -Stigla prva organizovana turistička grupa

POČINJE NOVA PRIČA O BASTIONIMA -Stigla prva organizovana turistička grupa

PRVA ORGANIZOVANA GRUPA TURISTA PRISTIGLA JE DANAS U POSETU ZAJEČARSKIM BASTIONIMA

Zaječarske bastione ovog vikenda prvi put je u istoriji posetila jedna organizovana turistička grupa.

Čast da se u istoriju upišu kao prvi turisti koji su posetili bastione pripala je gostima iz Beograda, članovima turističke grupe „Izletnik“, koji su zahvaljujući medijima, koji su preneli priču o naporima Omladinsko planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavjević“ da očuvaju tvrđave, saznali za postojanje ovog jedinstvenog fortifikacionog sistema.

Privučeni pričom o tvrđavama iz 19. veka, „izletnici“ su iskazali želju da se upoznaju sa bastionima, a zahvaljujući naporima Bore Dimitrijevića, njihova želja ispunjena je danas u nedelju, kada su obišli Istočnu tvrđavu, i čuli priču o nastanku tvrđava i značaju istih za odbranu Srbije i istočnog fronta.

Većina turista bila je iznenađena činjenicom da nikada do sada nisu imali priliku da čuju priču o ovim monumentalnim objektima, kao i činjenicom da nisu turistička atrakcija grada, iako zaslužuju da to budu.

Nadamo se da je ovo tek prva u nizu mnogobrojnih turističkih grupa koje će posetiti ne samo Istočnu, već i sve ostale tvrđave, i da je ovo početak jedne sasvim nove priče o bastionima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>