Najnovije vesti
Home / Sokobanja / Počinje gradnja Letnje pozornice Vrelo u Sokobanji
Počinje gradnja Letnje pozornice Vrelo u Sokobanji

Počinje gradnja Letnje pozornice Vrelo u Sokobanji

Na Letnjoj pozornici „Vrelo“ u Sokobanji naredne nedelje krenuće gradnja potpuno novog objekta za održavanje kulturnih manifestacija u kojem će biti 1.500 mesta za sedenje i 3.500 mesta za stajanje.

Ljubinko Milenković direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje kaže da je opština Sokobanja obezbedila 22 miliona dinara za izgradnju pozornice „Vrelo“, a Ministarstvo trgovine i turizma 18 miliona dinara.

„Nova letnja pozornica biće veoma modernog tipa i na njoj će moći da se izvode predstave koje zahtevaju veoma složene tehničke uslove“, kazao je Milenković za agenciju Beta.

On je istakao da će, kao nekada, pored letnje pozornice biti napravljena tri jezera.

„Na jednom od tih jezera nekada je plovio naš komediograf Branislav Nušić. Sada hoćemo da ih ponovo osposobimo i to sa pratećim sadržajima“, rekao je Milenković. Najveće jezero, dodao je Milenković, tokom zimskih meseci biće zaleđeno i pretvoreno u klizalište, što će biti jedan nov sadržaj koji će Sokobanja ponuditi gostima.

„Pored jezera biće izgrađen manji ugostiteljski objekat i mala scena na kojoj će se svake večeri organizovati različite manifestacije“, izjavio je Milenković. On je istakao da će radovi na Letnjoj pozornici „Vrelo“ biti završeni u roku od pet meseci.

Čitav kompleks, dodao je Milenković, biće urađen tako da se uklopi u postojeći prirodni ambijent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>