Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Počinje jesenji vašar u Zaječaru
Počinje jesenji vašar u Zaječaru

Počinje jesenji vašar u Zaječaru

I ovog septembra u Zaječaru se održava veliki jesenji vašar od 7. do 9. septembra.

Iako je zvanični početak vašara u četvrtak, 7. septembra, ispod vašarišta na Kraljevici, već ima prodavaca koji su zauzeli svoje mesto još prošle sedmice.

U Javnom komunalnom preduzeću “Higijena” Zaječar kažu da se zakup prodajnog prostora vrši po ceni od 2.900 dinara za jedan metar, za zanatlije, zakup prostora za prodaju mekica je 7.000 dinara po metru, dok zakup prodajnog prostora po metru kvadratnom do 100 kvadrata predviđen za kafane, iznosi 450 dinara, preko 100 kvadrata, iznos je 400 dinara.
Za proizvode od pruća, burad, sitne poljoprivredne alatke, zakup prostora je 2.000 dinara po metru.
Kada je u pitanju stočna pijaca, zakup prodajnog prostora za krupnu stoku (krave, konji, telad, junad) je 300 dinara po komadu, za ovce, svinje i koze je 200 dinara, dok je za jagnjad i prasad 150 dinara po komadu.
Merenje na stočnoj vagi za krupnu stoku, po jednom grlu je 300 dinara, dok je za sitnu stoku 180 dinara.

U Javnom komunalnom preduzeću „Zaječarparking“ kažu da se tokom trajanja vašara vrši naplata parkiranja u ulici 7. septembra i u ostalim ulicama koje gravitiraju ka ovoj ulici.
Podsetimo, uplata se može izvršiti SMS-om na broj 9192 za satnu parking kartu, po ceni od 35,00 po započetom satu, i na broj 9193 za celodnevnevno parkiranje po ceni od 100,00 dinara.
Uplata se može izvršiti i kupovinom parking karte kod ovlašćenog kontrolora preduzeća i na pojedinim kioscima u gradu, podsećaju u Zaječarparkingu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>