Najnovije vesti
Home / Vesti / ZAJEČAR KREĆE U BORBU PROTIV KOMARACA I KRPELJA!
ZAJEČAR KREĆE U BORBU PROTIV KOMARACA I KRPELJA!
Foto: Ilustracija

ZAJEČAR KREĆE U BORBU PROTIV KOMARACA I KRPELJA!

Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju “Visan“ DOO Zemun obaviće sutra, 19. juna, tretman suzbijanja komaraca na Kraljevici, kao i na obodima grada Zaječara, u vremenu od 17.00 sati do 22.00 sata.

U sredu, 20. juna,  u jutarnjim satima tretiraće se krpelji, a istog dana od 17.00 sati tretiraće se komarci na području celog grada.

„Mole se građani da imaju razumevanje i da se u navedenom terminu sklone iz zone tretmana, sve dok se tretman ne završi“, navodi se u saopštenju.

Upozoravaju se i pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela. Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere: noć pre tretmana zatvoriti pčele, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom, ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Izuzetno, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, tretman će biti odložen za prvi naredni dan u jutarnjim časovima.

Tretman će se obaviti preparatom AQUA – KOTHRINE EW 25 i DELTASECT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>