Najnovije vesti
Home / Sport / Počinje adaptacija fiskulturne sale u školi „Desanka Maksimović“
Počinje adaptacija fiskulturne sale u školi „Desanka Maksimović“

Počinje adaptacija fiskulturne sale u školi „Desanka Maksimović“

OSNOVNA ŠKOLA DESANKA MAKSIMOVIĆ U ZAJEČARU OD OKTOBRA ĆE IMATI RENOVIRANU FISKULTURNU SALU U KOJOJ ĆE UČENICI TE ŠKOLE MOĆI DA SE BAVE SPORTOM U MNOGO BOLJIM I LEPŠIM USLOVIMA. ŠKOLA JE JOŠ 2015. GODINE KONKURISALA KOD NEMAČKE AMBASADE, PROJEKAT JE PROŠAO A UGOVOR JE OVIH DANA I POTPISAN. PLANIRANO JE DA RADOVI BUDU ZAVRŠENI 1. OKTOBRA.

U mnogim školama u Srbiji su veoma loši uslovi za održavanje časova fizičkog vaspitanja, jer ne postoje adekvatne sale, ili su postojeće u lošem stanju. Isti problem ima i zaječarska Osnovna škola „Desanka Maksimović“. Naime, časovi fizičkog vaspitanja se održavaju u maloj sali, koja je pritom u jako lošem stanju. Prema rečima direktora te škole Nebojše Milijića, najveći problem, zbog koga su i bili prinuđeni da konkurišu za sredstva, je prokišnjavanje dela tog objekta.

„Mi smo još 2015. godine konkurisali za dobijanje sredstava jer smo videli problem u prokišnjavanju dela objekta u školi, odnosno to je ravna ploča iznad svlačionice. Došlo je vreme da je projekat prošao i ovih dana samo potpisali ugovor sa Ambasadom Nemačke, tako da će u toku leta biti izvršena sanacija tog prostora i dobićemo malo bolje uslove za bavljenje naše dece sportom“, istakao je Milijić i dodao:

„Sala je trenutno u vrlo lošem stanju, školi je potrebna i veća fiskulturna sala jer je ova sada neadekvatna kada se uporedi sa brojem učenika, a trenutno ih je 530. Osim što je u lošem stanju, ona je i mala. Ipak, sada će biti renovirana, biće urađena hidroizolacija ravne ploče i kompletno uređene svlačionice i ceo prostor koji služi za časove fizičkog vaspitanja“.

Završetak radova predviđen je za 1. oktobar ove godine, a vrednost radova je 17.000 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>