Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Početak „vrelog“ talasa: Danas do 38 stepeni, za vikend preko 40
Početak „vrelog“ talasa: Danas do 38 stepeni, za vikend preko 40

Početak „vrelog“ talasa: Danas do 38 stepeni, za vikend preko 40

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, sapštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 15 do 23, najviša temperatura od 35 do 38 stepeni Celzijusa.

U Zaječaru danas sunčano i veoma toplo, najviša dnevna temperatura 37 stepeni, sutra za stepen toplije. Od petka temperature i preko 40 stepeni. 

Očekuju se nepovolјne biometeorološke prilike za sve hronično obolele i osetlјive osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima.
Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i poremećaja sna. Termički uslovi znatno iznad prosečnih vrednosti zahtevaju opreznost i zbog toga se preporučuje adekvatno odevanje, boravak u hladovini i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Zbog najavljenih visokih temperaturu vozačima se savetuju da izbegavaju vožnju u najtoplijem delu dana, kao i da prave pauze na svakih 150 kilometara, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Prema podacima Uprave granične policije, na izlazu iz Srbije sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun, zadržavanje je oko 30 minuta, a duža zadržavanja su i na prelazima Batrovci s Hrvatskom, Horgoš s Mađarskom, Gradina s Bugarskom i Preševo s Makedonijom.
„Vozačima se savetuju da koriste manje frekventne granične prelaze“, navodi se u saopštenju.
Od danas, 2. avgusta, sav saobraćaj iz smera Pirota ka Beloj Palanciće biće preusmeren na novoizgrađenu traku auto-puta u smeru ka Nišu.
Radovi će trajati od 9 do 17 sati, a po njihovom završetku, uspostaviće se trenutno važeći režim saobraćaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>