Najnovije vesti
Home / Sport / U Zaječaru počeo turnir „Avnoj 2018″: NA POČETKU KOŠARKAŠI
U Zaječaru počeo turnir „Avnoj 2018″: NA POČETKU KOŠARKAŠI

U Zaječaru počeo turnir „Avnoj 2018″: NA POČETKU KOŠARKAŠI

# Finale prvog dela je u petak, potom na teren u naselju “Kraljevica” izlaze fudbaleri

Utakmicom mešovitih košarkaških ekipa sastavljenih od devojčica i dečaka godišta 2011-2013, učesnika upravo završenog Le Bas turnira, sinoć je zvanično otvoren turnir “AVNOJ 2018”. Po 17. put, na terenu u zaječarskom naselju “Kraljevica”, do 20. avgusta, snage će odmeravati mladi košarkaši i fudbaleri.

Za turnir u košarci prijavljene su četiri ekipe pionira, šest kadeta i osam seniora, sastavljenih od pet igrača i tri rezerve. Kao i do sada, od 18.00 sati kreću najmlađi, potom igraju kadeti, a u noćnim utakmicama sastaju se seniori. Već prve utakmice potvrdile su da Zaječar ima talentovane mlade koji vole i znaju da igraju košarku, pa je publika uživala u interesantnim i borbenim duelima sa puno lepih akcija, šuteva i individualnih poteza. Finale košarkaškog dela turnira u sve tri kategorije, ukoliko vremenske neprilike ne ometu odigravanje utakmica, zakazano je za petak veče.

Nastavak, od vikenda, predviđen je za turnir u mini fudbalu, a do tada se ekipe mogu prijavljivati za učešće u nekoj od četri kategorije: seniori (igrači rođeni 2002. godine i stariji), kadeti (2003-2005), pioniri (2006-2008) i mlađi pioniri (2009-2011). Ekipe moraju imati po četri igrača i tri rezerve.

Za ovogodišnji turnir kompletno su renovirani teren, koji je dobio novi asfalt i markaciju, tribine i zaštitna ograda, a postavljeni su i novi reflektori.

Organizator turnira su omladina naselja “Kraljevica” i zaječarski Sportski savez. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>