Najnovije vesti
Home / Kultura / Počeo 36. Sabor frulaša u Grljanu
Počeo 36. Sabor frulaša u Grljanu

Počeo 36. Sabor frulaša u Grljanu

Sinoć je u Grljanu u 19 časova otovren 36. Sabor frulaša.

Sabor je počeo obraćanjem Zvonka Pakovića koji je dao uvodnu reč monologom „Deda Štrbac sa Stare Planine“, a prisutnima se obratio i gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević koji je Sabor i otvorio. Prve večeri ovog dvodnevnog sabora nastupili su Gradski folklorni ansambl „Zo-Ra“ i Folklorna sekcija Roma iz Zaječara, kao i Katica Todorović, poznati domaći izvođač srpskih i vlaških pesama. Osim njih kroz program prisutnima se predstavilo dvadesetpetoro frulaša, gajdaša, guslara, dudučara i kavalista svih uzrasta iz cele Srbije.

Za drugo veče sabora. od 20 časova, najavljen je nastup Kulturno-umetničkog društva „Elektroporcelan“ iz Aranđelovca, ko i koncert Bojane Nikolić.

Manifestaciju organizuju Narodno pozorište Timočke Krajne – Centar za klutru „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Grljan pod pokroviteljstvom Grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>