Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Počeo 2. Timočki maraton! Ove godine 140 takmičara!
Počeo 2. Timočki maraton! Ove godine 140 takmičara!

Počeo 2. Timočki maraton! Ove godine 140 takmičara!

U Zaječaru se danas održava 2. Timočki maraton. Uprkos kiši koja je padala jutros, maraton je počeo na vreme, u 9 sati.

 Prvi takmičar Saša Jovanović sa staze S1 do cilja je stigao u 10:15 sati. Kako je rekao Saša za Magnum radio staza je zbog kiše bila klizava, ali je uspeo.

Ove godine Timočki maraton ima 176 učesnika, a 140 takmičara.

„Najstariji učesnik je 1959. godište, a najmlađi učesnik je 2005. godište. Učestvuje 20 društava iz Sokobanje, Jagodine, Beograda, Paraćina, Aleksinca, Zaječara, Niša, Knjaževca, Bora, Zlota, Svrljiga, Šapca, Negotina a imamo  i dosta pojedinačnih učesnika“, kaže Jovanka Canović iz OPSD „Dragan Radosavljević“

Najduža staza dugačka je 65, 5 km. Staza malog maratona je dužine 18 km, treća staza 12 km, dok staza za rekreativce ima dužinu 7,5 km.

Timočki maraton je nastavak priče o borbi za očuvanje zaječarskih bastiona.  Novina ove godine je akcija koja se organizuje u saradnji sa Domom zdravlja u okviru obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti u Zaječaru. Svi učesnici maratona, kao i svi zainteresovani Zaječarci imaju  priliku da prekontrolišu svoje zdravlje na punktu koji je postavljen ispred Sportske hale u Zaječaru pored startne pozicije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>