Najnovije vesti
Home / Vesti / Počelo asfaltiranje u Halovu -Ove jeseni uređuje se više od 36 kilometara puteva
Počelo asfaltiranje u Halovu -Ove jeseni uređuje se više od 36 kilometara puteva

Počelo asfaltiranje u Halovu -Ove jeseni uređuje se više od 36 kilometara puteva

Danas je počelo presvlačenje asfaltom regionalnog puta koji prolazi kroz Halovo u dužini od 1700 metara. Radove je sa svojim saradnicima obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„U Halovu se, u dogovoru sa Republičkom direkcijom za puteve, radi kompletno presvlačenje deonice puta od ulaska u selo do izlaska. Inače, ukupno u okviru ovog jesenjeg održavanja puteva radiće se 36,4 kilometara, a vrednost tih radova je 37 miliona dinara, od toga za presvlačenje puteva novim asfaltom biće utrošeno 14,1 milion dinara“, rekao je Ničić i dodao da će za sanaciju 23,5 kilometara puteva, odnosno krpljenje rupa, ove jeseni biti ukupno utrošeno 12,1 milion dinara.

„Što se tiče pošljunčavanja puteva, a radi se o putevima koji ne mogu da se asfaltiraju zbog nekog problema -nije urađena kanalizaciona mreža ili nisu rešeni imovinski odnosi, radovi će koštati 11 miliona dinara, a radiće se, što u gradu što u selima, oko 11 kilometara ovih puteva.

Kako je predviđeno, osim presvlačenja puta kroz Halovo, ove jeseni biće presvučena i ulica Izvorski put, kao i ulica Kraljevića Marka i deo Čupićeve ulice.

Sanacija ulica vršiće se u Šipikovu i Velikom Izvoru, ali će biti vršena i sanacija puta Salaš – Dubočane – Koprivnica, sanacija deonice puta Brusnik – Brusnička petlja, puta ka manastiru Suvodol, kao i sanacija biciklističke staze ka Grljanu i puta Belgijska pruga sa izgradnjom propusta.

Nakon pošljunčavanja ulica u naselju Višnjar, ulice će biti nasipane šljunkom i u naseljima Kotlujevac, Vlačić i Oskoruša, kao i iznad Vražogrnačke rampe.

Za sve ove radove, odnosno za uređenje 36 kilometara i 360 metara puteva, biće utrošeno ukupno 37 miliona dinara.

„Dolazeći ponovo na čelo grada ja sam rekao da će nam najmanje dve godine trebati, tokom kojih nećemo moći ništa da radimo, da se konsoliduje sitacija na računu, odnosno dug od 2,5 milijarde koje smo zatekli, ali kao što vidite i prošle godine i ove godine uveliko se radi, veliki novac se planira, što će se videti kroz plan budžeta, da se iduće godine uloži upravo u infrastrukturne radove. Međutim, džaba nam i ulice i putevi ako ne budemo obezbedili radna mesta. Prioritet svih prioriteta, ono na čemu je fokusirana gotovo kompletna gradska uprava, svi moji saradnici, jeste dovođenje investitora“, reklao je Ničić i dodao:

„Ovo su poslovi koje moramo, bar u ovom trenutku, interventno da uradimo. Onog trenutka kad se steknu uslovi, kad finansijska situacija zaista bude konsolidovana, ićićemo ili na javno-privatno partnerstvo, da obezbedimo te dve milijarde koje su neophodne da se uradi za dve-tri godine kompletno sve, a da se otplaćuje narednih 15 godina ili ćemo pronaći drugi neki model i dogovor sa Republikom Srbijom da nam pomogne i da počnemo ozbiljnije sređivanje“.

Prema rečima Ničića, ideja je da se izvrši i kompletna rekonstrukcija puta od Salaške petlje do Rajca.

„Tu treba da pored Zaječara učestvuje i opština Negotin, ali i Republika Srbija. Takođe, važna je i rekonstrukcija kolovoza na putnom pravcu Salaš, Glogovica, Dubočane, mala Jasikova, a videćemo da iduće godine u sklopu rekonstrukcije puta koji će raditi Republika, od Vratarnice do Knjaževca, iskoristimo mogućnost i uradimo kompletnu rekonstrukciju puta Vratarnica – Zagrađe – Marinovac – Vrbica, čija je vrednost preko 170 miliona dinara“, dodao je Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>