Najnovije vesti
Home / Zaječar info / POČELA SKI SEZONA NA KRALJEVICI (FOTO)
POČELA SKI SEZONA NA KRALJEVICI   (FOTO)

POČELA SKI SEZONA NA KRALJEVICI (FOTO)

Skijaška staza na Kraljevici od danas je otvorena, a najmlađi Zaječarci, ali i ostali ljubitelji snowborda, skijanja, sankanja, iz Zaječara i okoline uživaju u fenomenalnom doživljaju na snegu na stazi udaljenoj samo 850 metara od centra grada.

Kako ja za Radio Magnum rekao Ljubiša Šejnjanović, direktor Sportsko poslovnog centra Timok D.O.O. svi radovi na stazi su završeni i spremno se dočekuju ljubitelji zimskog sporta.

„Odvojena je sankaška staza od skijaške staze -zaštitnom ogradom, završena je motaža sidara, staza je ispeglana i spremna za skijaše“, rekao je Šejnjanović.

Skijalište na Kraljevici će, prema rečima Šejnjanovića, biti otvoreno do 22 sata. Podsetimo, cena karte radnim danima je 250 dinara, dok u dane vikenda karta iznosi 350 dinara. Radnim danima skijalište će raditi od 14 sati.

Na žalost i ove godine se ne koriste maksimalni kapaciteti s obzirom da ni jedan top za veštačko osnežavanje staze nije u funkciji, pa i pored toga što su uslovi za pravljenje veštačkog snega idealni, pitanje je koliko će sezona skijanja potrajati.

Podsetimo, nekoliko dana sa snežnim padavinama u kombinaciji sa niskim temperaturama i sa sistemom veštačkog osnežavanja, može značiti dobru ski sezonu na Kraljevici. Jer kada snega nema, odnosno nema ga toliko da sezona može bezbrižno da traje, treba da funkcionišu sistemi za osnežavanje.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>