Najnovije vesti
Home / Vesti / SANACIJA KLUPA U PARK ŠUMI „KRALjEVICA“
SANACIJA KLUPA U PARK ŠUMI „KRALjEVICA“

SANACIJA KLUPA U PARK ŠUMI „KRALjEVICA“

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uveliko rade na zameni polomljenih štafni na klupama u park šumi „Kraljevica“, dok će narednih dana, klupe biti sanirane i u drugim delovima grada. Osim sanacije, klupe će biti i ponovo prefarbane, a u radionici preduzeća, ovih dana su završeni i radovi na izradi drvenih kanti za smeće, koje će biti postavljene na „Sunčanoj stazi“, ali i u drugim delovima Kraljevice.

„Pored redovnih aktivnosti na održavanju javnih zelenih površina, radnici Službe „Zelenila“, bave se i obradom drvene građe koja se dobija prilikom sanitarne seče, odnosno uklanjanja osušenih i palih stabala iz park šume „Kraljevica“. Važno je napomenuti, da za potrebe dobijanja građe, nisu sečena zdrava stabla, već se za tu namenu koristi samo i isključivo drvo koje je palo ili suvo“, rekla je Jasmina Basalić, šef Službe „Zelenilo“ i dodala:

„Do sada je građa iskorišćena za obnavljanje tribina na sportskim terenima u naseljima „Kraljevica“, „Ključ“ i „Popova plaža“, napravljena je nadstrešnica na Popovoj plaži, ali i podupirači za mlade drvenaste sadnice koje su posađene u drvoredima u gradu. Takođe, građa je iskorišćena i za pravljenje štafni za klupe i drvenih kanti za smeće, koje će biti postavljene na „Sunčanoj stazi“, kao i u još nekim delovima Kraljevice. U planu je i da postojeće metalne kante u narednom periodu budu popravljene i prefarbane“.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ apeluju na građane da ne uništavaju klupe i ostali inventar koji je u javnoj svojini.

„Često se susrećemo sa polomljenim klupama i korpama za smeće. Ovom prilikom apelujem na građane da to ne rade, to je naša zajednička imovina koju moramo čuvati. Korpe i klupe nisu serijska proizvodnja, nismo ih nabavili od dobavljača, već su ih radnici preduzeća uz mnogo truda i rada sami izradili“, istakla je Basalić.

U preduzeću najavljuju da je u planu izrada dodatnih ukrasnih proizvoda od drveta, koji će biti postavljeni kako u park šumi „Kraljevica“, tako i na drugim omiljenim šetalištima Zaječaraca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>