Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Počela sa radom online platforma programa „Mladi su zakon“
Počela sa radom online platforma programa „Mladi su zakon“

Počela sa radom online platforma programa „Mladi su zakon“

-Online platforma mladisuzakon.rs. počela je sa radom, napominju u Odredu izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar kao Resurs centru programa „Mladi su zakon“ za Zaječarski i Borski okrug 

Cilj ove online platforme je da mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje. U sprovođenju programa „Mladi su zakon“ svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža pregled svih aktivnosti i uključenje u neku od aktivnosti i to kroz neposredno učešće, online učešće i sponzorstom ili donacijom.

„Od 2010. godine, tokom realizacije programa „Mladi su zakon“, sprovedeno je više od 1300 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa, a od 2014. godine do septembra 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije, pri čemu su našim lokalnim zajednicama poklonili preko 88.500 volonterskih radnih sati“, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>