Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Počela obuka gađanja za rezerviste pešadijske čete Timočke brigade
Počela obuka gađanja za rezerviste pešadijske čete Timočke brigade

Počela obuka gađanja za rezerviste pešadijske čete Timočke brigade

Na strelištu „Krivul“ kod Zaječara počela je dvonedeljna obuka gađanja iz pešadijskog naoružanja za lica rezervnog sastava pešadijske čete Timočke brigade. 

U okviru projekta „Vojno stručna obuka gađanja iz pešadijskog naoružanja“ a u koordinaciji Komande za razvoj timočke brigade i koordinatora rada Organizacije rezervnih vojnih starešina timočkog područja, u Zaječaru je počela dvonedeljna obuka gađanja iz pešadijskog naoružanja. Nakon smotre, pripreme za gađanje, uspešno je izvedeno i gađanje iz automatske puške.

Prema rečima nadležnih, obuka je namenjena licima rezervnog sastava pešadijske čete Timočke brigade sa ciljem da se usliše nova znanja i obnove već stečena.

„Cilj izvođenja ove obuke je da se pripadnici rezervnog sastava osposobe za izvršenje svojih namesnkih zadataka. Obuku izvodimo na osnovu godišnjeg plana obuke i pozivanja lica rezervnog sastava. To je planska aktivnost za ovu godinu. Ovo strelište, tj. poligon na kome realizujemo obuku ispunjava sve uslove za nesmetanu realizaciju planiranih sadržaja. Obuka je koncipirana da se izvodi u dva dela. U prvom delu se izvodi individualna obuka, da bi se u drugom delu nastavilo sa kolektivnim obučavanjem za izvršenjem namenskih zadataka. Izuzetno sam zadovoljan motivisanošću pripadnika rezervnog sastava za usvajanja sadržaja koji su im prezentovani tokom obuke, uzimajući u obzir da veliki broj lica nije učestvovalo na obuci od služenja vojnog roka, više destina godina“, istakao je komandant komande za razvoj Timočke brigade, potpukovnik Vladica Vučković.

Uporedo sa ovim, odvija se i obuka u samoj kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru.

„Pored osposobljavanja pešadijske čete koja je ovde u terenskim uslovima, u kasarni je u toku višednevna obuka specijalnosti od posebnog značaja, prvenstveno logističkih specijalnosti za izvršenje svojih zadataka i obaveza u skladu sa ratnim rasporedom. Na obuci se nalaze specijalnosti kuvar, automehaničar za motorna vozila točkaše i autoelektričar za motorna vozila točkaše“, rekao je potpukovnik Vučković.

Prema rečima rezervnog potpukovnika Stamenka Stankovića, koordinatora rada Organizacije rezervnih vojnih starešina Timočkog područja, starešine iz Zaječara, Boljevca, Majdanpeka, Negotina i Sokobanje su uspešno izvršile gađanje iz automatske puške i postigle vrlo dobre rezultate. Odziv starešina je, prema njegovim rečima, bio dobar, a doprinos Komande za razvoj timočke brigade vrlo dobar.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>