Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Pobednički gulaš na Bogojavljenskim svečanostima pripremili Zvezdanci
Pobednički gulaš na Bogojavljenskim svečanostima pripremili Zvezdanci

Pobednički gulaš na Bogojavljenskim svečanostima pripremili Zvezdanci

U okviru Bogojavljenskih svečanosti u Zaječaru, ove godine je po prvi put organizovano takmičenje u pripremi lovačkog gulaša. U veoma jakoj konkurenciji, koju je činilo deset ekipa, uglavnom članova lovačkih udruženja, prvo mesto osvojila je ekipa Lovačkog udruženja „Fazan“ iz Zvezdana. 

I dok su se jedni pripremali za plivanje za Časni krst, drugi su još u 7 sati jutros, postavili svoje kotliće i krenuli u trku za titulu najboljeg lovačkog gulaša. U želji da baš njihov gulaš bude najbolji, svako od takmičara imao je svog „keca u rukavu“. Jedan od njih je i čuveni „čika Grade“ iz Zvezdana.

„Naš gulaš je posebno napravljen i isključivo je od srnećeg mesa, imali smo raznu divljač ali smo se ipak odlučili da to bude isključivo srneće meso i eto, nismo pogrešili. Krčkalo se od ranih jutarnjih sati, sa raznim sastojcima i uspeli smo da u jakoj konkurenciji, dobijemo titulu najboljeg. Imam veliko iskustvo u kuvanju. Kuvam u lovačkom udruženju, kod izviđača i iskustvo se sigurno prepoznalo i na ovom primeru“, kaže čika Grade iz Zvezdana.

Nakon proglašenja pobednika, lovački gulaš su degustirali učesnici plivanja za Časni krst, kao i brojni prisutni  Zaječarci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>