Najnovije vesti
Home / Ritam grada / PLUGOVI, PRSKALICE, MUZILICE, SETVOSPREMAČI… za poljoprivredna domaćinstva na području Zaječara
PLUGOVI, PRSKALICE, MUZILICE, SETVOSPREMAČI… za poljoprivredna domaćinstva na području Zaječara

PLUGOVI, PRSKALICE, MUZILICE, SETVOSPREMAČI… za poljoprivredna domaćinstva na području Zaječara

U okviru projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“, koji nemačka organizacija „Help“ realizuje u saradnji sa Gradom Zaječarom, danas je počela isporuka poljoprivredne mehanizacije, vrednosti oko 3,5 miliona dinara za 19 poljoprivrednih gazdinstava u zaječarskim selima.

Poljoprivredne mašine, uručene su danas poljoprivrednim domaćinstvima u Nikoličevu.

„Danas i sutra isporučujemo plugove, prskalice, setvospremače i muzilice koji će doprineti unapređenju poljoprivredne proizvodnje, i koji treba da obezbede redovniji izvor prihoda za podržane korisnike i njihove porodice“, rekao je prilikom uručenja Igor Balić ispred nemačke organizacije „Help“.

Isporuci opreme u Nikoličevu prisustvovala je i  Suzana Stamenković pomoćnik  gradonačelnika Zaječara koja se ovom prilikom zahvalila nemačkoj organizaciji „Help“.

„Verujem da ćemo na proleće realizovati drugu fazu projekta gde će biti još više onih koji bi želeli da dobiju podršku kako bi pokrenuli već postojeći biznis. Projekat je vredan oko 72 hiljada evra, grad Zaječar je učestvovao sa 28 hiljada i 800 evra. Ovo je jedan od načina da ljudi obezbede svojoj porodici egzistenciju, a grad će u tome pružati i ubuduće podršku“, rekla je Stamenković.

Boban Stanković poljoprivredni proizvođač iz Nikoličeva  izrazio je  veliko zadovoljstvo zbog uručene mehanizacije koja će mu kaže, itekako značiti.

„Dobio sam 4 poljoprivredne mašine za obradu i oranje zemljišta, bure za prskanje, setvospremač i rotacionu kosačicu. Ušedeću na gorivu i vremenu“, rekao je Stanković.

Poljoprivredni proizvođači moraju  da registruju svoju delatnost i pored toga imaju obavezu društveno korisnog rada u  trajanju od 8 sati sledeće godine.

U ovoj fazi projekta poljoprivrednu mehanizaciju dobija 19 domaćinstava, dok je ukupan broj domaćinstava koji će dobiti mehanizaciju zahvaljujući nemačkoj organizaciji Help i gradu Zaječaru, 30.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>