Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Planinarsko društvo “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara obeležava 62. rođendan
Planinarsko društvo “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara obeležava 62. rođendan

Planinarsko društvo “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara obeležava 62. rođendan

Planinarsko društvo “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara, ovog vikenda će nizom aktivnosti,  obeležiti 62. godinu postojanja.

Obeležavanje jubileja počinje sutra, 2. decembara, tradicionalnim usponom na Dudicu i svečanom večerom za članove. U nedelju, 3. decembra, u Omladinskom centru u Zaječaru, sa početkom u 18 časova, biće održana svečana akademija, sa osvrtom na ovogodišnje aktivnosti i svečanom dodelom priznanja najaktivnijim članovima, dok će u ponedeljak, 04. decembra, na groblju u Zaječaru, biti položeni venci na porodičnu grobnicu Radosavljević.

„U ovoj godini, ovo planinarsko društvo može se pohvaliti izuzetnim uspesima. Izvedeno je ukupno 67. akcija od čega 56 planinarskih i 11 akcija na uređenju bastiona i čišćenju deponija. Realizovani su usponi na značajnije vrhove Balkanskog poluostrva: Musala, Vihren, Botev, Maljovica, Ljuboten… Jedan od članova, Živorad Branković, učestvovao je u ekspediciji osvajanja vrha Elbrus na Kavkazu i time dobio priznanje planinarskog saveza Srbije za postignute rezultate u disciplini visokogorstvo. Uspešno je realizovan “Božićni uspon na Rtanj“ po 34. put i drugi Timočki maraton. Organizovana je planinarska škola i petnaestoro članova ovog društva dobilo je diplome za uspešno savladanu Osnovnu planinarsku obuku. Realizovan je projekat o zaštiti životne sredine “Zazeleni“, ističu u planinarskom društvu „Dragan Radosavljević“.

U narednom periodu, ovo planinarsko društvo, očekuje potpisivanje još jednog velikog projekta, pripreme za “35. Božićni uspon na Rtanj“ kao i mnoštvo drugih vrhova kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>