Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Planinari uredili „Hajduk Veljkov šanac“
Planinari uredili „Hajduk Veljkov šanac“

Planinari uredili „Hajduk Veljkov šanac“

Zaječarski planinari, članovi Omladinskog planinarsko-smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ i ovoj vikend proveli su u radu i druženju sa planinarima iz regiona.

U jeku priprema za predstojeći „2. Timočki maraton“, koji će prema najavama, ove godine okupiti rekordan broj učesnika, planinari su u subotu organizovali akciju uređenja tvrđave “Hajduk Veljkov Šanac“ koja se nalazi u ataru sela Veliki Izvor.
Složne ruke planinara i volontera pripremile su utvrđenje za dolazak maratonaca, kao i  za sve ljubitelje istorije koji reše da posete ovo utvrđenje.
Ovo je treće utvrđenje koje su planinari uredili ovog proleća, a sledi još akcija čišćenja i priprema staze.

Na poziv Planinarskog udruženja „Starica“  iz Majdanpeka, Zaječarci su u nedelju krenuli put Rudne Glave i  Belog Izvora, kako bi uživali u lepotama Kozje pećine, Valja Prerasti i vodopada Beli Izvor.

Malo je poznato da je Valja prerast jedna od najvećih prerasti Evrope, koja po svojoj lepoti nimalo ne zaostaje za čuvenim Vratnjanskim prerastima, kao i da vodopad Beli Izvor svojom lepotom privlači planinare iz svih krajeva Evrope.

Majdanpečani su se i ovog puta pokazali kao vrsni domaćini, što je potvrdio i veliki odaziv planinara iz celog Timočkog regiona.

Predstojećeg vikenda planinare očekuje učešće na Prolećnim danima planinara na Gledićkim planinama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>