Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Planinari postavili most, lopovi ga isekli i odneli
Planinari postavili most, lopovi ga isekli i odneli

Planinari postavili most, lopovi ga isekli i odneli

NEPOZNATA LICA ISEKLA SU I ODNELA IMPROVIZOVANI DRVENI MOST KOJI SU ZAJEČARSKI PLANINARI POSTAVILI PREKO LUBNIČKE REKE UREĐUJUĆI 65 KILOMETARA DUGU STAZU KOJA POVEZUJE ZAJEČARSKE BASTIONE

Volonteri Omladinskog planinarskog smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara u periodu od novembra 2015. do maja 2016. godine tokom realizacije projekta „Bitka za spas zaječarskih bastiona“ uredili su 8 zaječarskih utvrđenja i više od 65 kilometara staze koja povezuje ova utvrđenja.

Staza je namenjena realizaciji trkačko-pešačkog maratona, koji je ove godine okupio 160 takmičara iz cele Srbije, a uređena je zahvaljujući napornom radu volontera i donaciji fondacije „Trag“.

Prilikom uređenja staze postavljen je i improvizovani drveni most na Lubničkoj reci, koji spaja deo staze od utvrđenja Parajankula do utvđrenja Zapadna tvrđava.

Iako improvizovan, most je bio u odličnom stanju i nekoliko meseci je služio svojoj nameni, a u subotu, 26. novembra, volonteri društva su organizovali radnu akciju sa ciljem da most ojačaju, osiguraju i pripreme ga za predstojeću godinu i naredni maraton, čija se organizacija očekuje u maju 2017. godine.

Nažalost, nepoznata lica isekla su i odnela most, kao i druga stabla u neposrednoj okolini, tako da trenutno ne postoji način da se koristi ovaj deo staze.

Volonteri OPSD „Dragan Radosavljević“ apeluju na sugrađane da ne uklanjaju info table, markacije i putokaze koji se nalaze na stazi, jer na ovaj način ugrožavaju bezbednost izletnika i ljubitelja prirode koji se kreću stazom.

Snimak: prenos i postavljanje mosta, amaterski – arhiva društva

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>