Najnovije vesti
Home / Društvo / Održan peti protest „Jedan od pet miliona“
Održan peti protest „Jedan od pet miliona“

Održan peti protest „Jedan od pet miliona“

Protest “Jedan od pet miliona”, koji je održan večeras u Zaječaru, okupio je na Trgu Nikole Pašića primetno manji broj građana, od prethodnih.

Prisutnima se obratila Selena Ristić Vitomirović predsednica Udruženja Dečiji centar.

„Mi mesecima pokušavamo da ovom narodu objasnimo zašto šetamo, šta znače ovi protesti i još uvek ovom narodu nije jasno, ili se plaše da budu uz nas“, rekla je Selena Ristić Vitomirović.

Nakon njenog obraćanja, okupljeni učesnici protesta krenuli su ulicom Nikole Pašića ka naselju Kotlujevac.

Tu im se obratio predstavnik Grupe građana „Za Kotlujevac“ Boban Grozdanović.

“Ovim protestom pokazujemo solidarnost sa ostalim protestima u zemlji, ovim protestom pokazujemo da možemo samo zajedno da pobedimo. Moramo se boriti za ideje, za vladavinu prava. Ne trebaju nam vođe. Trebaju nam zakoni koji će se poštovati, a ljudi koji će nas pretstavljati u državnim aparatima su naši službenici i ništa više”, rekao je Grozdanović.

Na putu do Kotlujevca kolona je na kratko zastala kod naselja Dva brata, gde su, na početku ulice Đure Salaja, učesnici protesta upalili sveće na mestu gde su pre dva dana posečena stabla topola.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>