Najnovije vesti
Home / Vesti / Petak kišovit ali topao, temperature preko 30 stepeni
Petak kišovit ali topao, temperature preko 30 stepeni

Petak kišovit ali topao, temperature preko 30 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti sa ređom pojavom pljuskova i grmljavina uglavnom u zapadnoj polovini zemlje. Vetar će biti slab i umeren, severoistočni. Jutarnja temperatura od 17 do 21 stepen, a najviša dnevna od 28 do 32 stepeni.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno i sparno, minimalna temperatura 18, najviša dnevna 30 stepeni. U subotu slično vreme, promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima ali i dalje sparno. Minimalna temperatura 18, najviša dnevna 29 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 10. avgusta, biće pretežno sunčano i toplo uz retku pojavu popodnevnih pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima. Temperatura u većini mesta oko 32 stepena.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na Horgošu na ulazu u Srbiju zadržavnja su oko sat vremena, dok se na izlazu čeka oko dva sata. Na ostalim frekventnim prelazima Batrovci, Gradina, Preševo i Gostun zadržavanja su trenutno do 30 minuta sa tendencijom porasta u narednim satima, saopštio je AMSS. Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

U jeku je sezona godišnjih odmora, a s obzirom, da se naša zemlja nalazi na putu između zapada i istoka, pojačanom saobraćaju doprinosi veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju. Osetno je pojačan intezitet i na putevima I reda koji vode ka Crnoj Gori.

Usporena vožnja zbog radova, kao i ne predviđenih zastoja karakteristična je baš za ove dane, kada je saobraćaj pojačanog inteziteta zbog čega je neophodno više strpljenja i tolerancije u vožnji. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnnim stanicama nema zadržavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>