Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Peruničić: Nadam se da će hala u Kotlujevcu biti završena do početka nove školske godine!
Peruničić: Nadam se da će hala u Kotlujevcu biti završena do početka nove školske godine!

Peruničić: Nadam se da će hala u Kotlujevcu biti završena do početka nove školske godine!

 Predrag Peruničić državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta danas je u okviru svoje posete Zaječaru obišao sportsku halu u Kotlujevcu. 

Peruničić je prilikom obilaska rekao da je hala u jako lošem stanju.

„Prvi put sam bio ovde 2012. godine kad su nastali prvi problemi. Posle toga su eskalirali. Ovo je finansirano od strane Svetske banke preko Ministarstva privrede, tako da smo mi morali da se striktno držimo projekata. Sudski sporovi su prošli pre par meseci, tako da smo mi danas došli da vidimo u kakvom je stanju hala. Mnogo je loše, u mnogo lošijem je stanju nego prethodnih godina. Da vidimo koliko je stvarno novca potrebno da se hala završi, kako bi deca mogla da se bave sportom. Imamo problem sa podnim parketom pošto je izvođač i sam vlasnik ovog parketa i tu se postavlja pitanje da li taj parket ostaje ili se skida. Moramo zajedno da nastupimo prema Ministarstvu privrede da vidimo koliko je potrebno sredstava da bi se ova dvorana završila. Nadam se da ćemo ove godine to uspeti da završimo“, rekao je Peruničić.

Stefan Zankov član Privremenog organa grada Zaječara je ovom prilikom rekao da je ova hala bila simbol neodgovornosti političara i pobede privatnih interesa nad opštim, javnim interesima.

„Te 2012. godine jedan nezavršen objekat je tada lažno otvoren i stavljen na upotrebu. Ministarstvo je ugovor sa izvođačem raskinulo, dobijeni su sudski sporovi i sada mislim da postoje svi uslovi da uz najveću pomoć republičkih organa završimo objekat, dobijemo upotrebnu dozvolu da konačno ovo postane mesto gde će deca moći da se igraju i da se bave sportom. Grad Zaječar podstiče razvoj sporta. Ovaj objekat nam je veoma važan“, rekao je Zankov.

Peruničić je govorio i o rokovima kada će hala biti završena.

„Mi moramo prema Minstarstvu privrede da idemo sa jednim zajedničkim zahtevom i ukoliko dobijemo saglasnost, vrlo brzo ćemo ući u proceduru javne nabavke, da bi što pre opredelili izvođača radova i da bi mogli do početka školske godine da to završimo“, najavio je Peruničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>