Najnovije vesti
Home / Kultura / Šekspirov „Perikle“ u zaječarskom pozorištu
Šekspirov „Perikle“ u zaječarskom pozorištu

Šekspirov „Perikle“ u zaječarskom pozorištu

U utorak, 24. oktobra, u Pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ gostuje Šabačko pozorište sa predstavom „Perikle“.

Komad je rađen prema tekstu Vilijama Šekspira, a u adaptaciji Nikite Milivojevića.

„Nalazim da je nekoliko poslednjih Šekspirovih komada (Simbelin, Zimska bajka, Perikle, Bura) zaista vrlo posebno. U njima kao da nema stvarne istine, više su nekakve fantastične priče prepune neverovatnih događaja, sa puno obrta i iznenađenja, ali i sa dosta nedoslednosti i neusaglašenosti među događajima. Dosta toga je vremenski i prostorno imaginarno i deluje kao ‘bajka’.
Kako poslednjih godina imam utisak da živim u jednoj ‘bajkovitoj’, prilično nestvarnoj stvarnosti, u kojoj je sve moguće, odjednom su ovi poslednji Šekspirovi komadi postali jedni od mojih omiljenih. Upravo mi ta ‘neverovatnost događanja’ predstavlja jednu od njihovih posebnih draži.
Perikle je među najređe igranim Šekspirovim tekstovima i ovo će biti prvo izvođenje ovog Šekspirovog komada u srpskoj pozorišnoj produkciji“,  navodi Nikita Milivojević.

Predstava se igra od 20 sati, a cena ulaznice je 250 dinara.

Ulaznice se kupuju na blagajni Pozorišta svakog radnog dana od 08 do 16 sati, vikendom od 14 do 20 a na dan izvođenja predstave blagajna će raditi od 08 do 20 sati.

„Kupovinom ulaznice pomažete rekonstrukciju scene u matičnoj zgradi“, podsećaju u zaječarskom pozorištu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>