Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Penzionerima jednokratna pomoć od 6 hiljada dinara
Penzionerima jednokratna pomoć od 6 hiljada dinara

Penzionerima jednokratna pomoć od 6 hiljada dinara

PENZIONERI u Srbiji će u novembru dobiti jednokratnu pomoć od po 6.000 dinara, saznaju „Novosti“. Do kraja godine stići će im i najavljeno povećanje penzija. Koliko će penzioni čekovi biti deblji još nije utvrđeno, ali je zato iznos pomoći već utanačen.

Kako nadležni naglašavaju, za penzije se danas iz budžeta izdvaja 37 odsto, što je rezultat povećanja zaposlenosti, dok je u iste svrhe pre nekoliko godina iz državne kase stizalo čak 20 procenata više. Merama fiskalne konsolidacije došlo se do viška novca u budžetu koji će biti iskorišćen upravo da se pomogne najstarijim sugrađanima koji su do sada podneli najveći teret državne štednje.

Poslednji put koverte najstarijih građana bile su „ojačane“ za po 5.000 dinara krajem prošle godine, odnosno 23. novembra za one sa prebivalištem u Srbiji, dok su 19. decembra svoje sledovanje dobili i svi oni koji žive van teritorija naše zemlje, a čekove primaju iz našeg fonda. Oni su tada iznos primili u deviznoj protivvrednosti. Za ovu namenu tada je izdvojeno 8,5 milijardi dinara, što je unapred bilo dogovoreno sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, a povećanje od 1,5 odsto stiglo je već početkom 2017. godine.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>