Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Penzioneri konkurišite za besplatne banje!
Penzioneri konkurišite za besplatne banje!

Penzioneri konkurišite za besplatne banje!

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije raspisao je danas oglas za prijem zahteva penzionera za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima.  Na spisku banja u kojima je moguća besplatna rehabilitacija nalaze se i Gamzigradska banja i Sokobanja.

Gotovo 400 miliona dinara obezbeđeno je ove godine za besplatnu rehabilitaciju penzionera. Boravak i oporavak u nekom od 24 lečilišta ići će na teret Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Pravo na boravak od 10 dana u rehabilitacionim centrima imaju svi penzioneri čija mesečna primanja nisu veća od 23.799 dinara, koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina.

Prijave se podnese do 15. marta penzionerskim organizacijama u mestu prebivališta.

Kako naglašavaju u PIO fondu, lane je u ove svrhe bilo obezbeđeno 30 miliona dinara manje i pritom je u lečilišta otišlo 10.927 najstarijih. Cene banjskog lečenja ostale su iste kao i prošle godine, a penzionerima će Fond osim lečenja i boravka nadoknaditi i putne troškove.

Iz ove institucije najavljuju da od naredne godine privrednici više neće morati sami elektronskim putem da šalju M4 obrazac, kojim potvrđuju uplatu staža, već će to PIO raditi za njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>