Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Pegavac 1915. ubio dr Dimitrija Micića
Pegavac 1915. ubio dr Dimitrija Micića

Pegavac 1915. ubio dr Dimitrija Micića

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN U TIMOČKOJ KRAJINI 

Na današnji dan, 20 februara 1915. godine, na vojnoj dužnosti umro je od pegavca obolevši dr Dimitrije Micić.

Dr Dimitrije Micić rođen je u Zaječaru gde je završio osnovnu školu i niže rezrede gimnazije. U Kragujevcu je završio gimnaziju i položio veliku maturu. Medicinu je studirao i završio u Beču.

Posle medicinskih studija lekarsku karijeru započeo je kao lekar sreza boljevačkog. Kao lekar radio je u srezu Žičkom, Zaglavskom i Timočkom. U ovim srezovima radio je do 1903. godine, kada je postavljen za okružnog fizikusa, prvo timočkog, a zatim sledećih okruga: Krajinskog, Topličkog, Pirotskog i Niškog sve do kraja života.

1914. godine dr Dimtrije Micić, bio je komandir IV poljske bolnice drugog poziva timočke divizije sve do decembra meseca kada je postavljen za upravnika svih rezrevnih bolnica u Pirotu, gde se zarazio i obolelo od pegavca i gde je bolujući dvadeset dana od pomenute bolesti umro kao major.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>