Najnovije vesti
Home / Vesti / Pažnja! Pojačane kontrole policije tokom praznika
Pažnja! Pojačane kontrole policije tokom praznika

Pažnja! Pojačane kontrole policije tokom praznika

Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije u Zaječaru u narednom periodu, a naročito u vreme predstojećih novogodišnjih praznika, najavljuju pojačane kontrole.

Akcenat je kao i uvek na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila na putu, upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i neposedovanje propisane opreme u vozilu.

„Vrlo je važno da se poštuju saobraćajni propisi, kako bi se neželjene posledice svele na minimum. Kad u saobraćaju učestvujemo kao vozači, mi prvenstveno čuvamo sebe a onda i druge“, kaže Saša Filipović, oficir Odeljenja saobraćajne policije u Zaječaru.

Cilj je da bezbednost u saobraćaju bude na visokom novou.

„Saobraćajna policija zajedno sa vozačima podiže bezbednost na veći nivo, a sve u cilju sprečavanja saobraćajnih nesreća. Ako vozači poštuju saobraćajna pravila, koja se pre svega odnose na brzinu, sigurno da će broj saobraćajnih nezgoda biti smanjen. Poseban apel je vozačima -da ne konzumiraju alkohol! Dozvoljena količina alkohola u krvi je 1,20 miligrama“, naglašava Filipović.

Saša Filipović posebnu pažnju skreće i na pravilno parkiranje vozila za vreme praznika.

„Apelujem na vozače da vode računa o tome gde će parkirati svoja vozila u gradu, jer ako parkiraju na nekim mestima gde to nije dozvoljeno, oni usporavaju saobraćajni tok. Tako prave saobraćajni prekršaj za koji je predviđena novčana kazna od 5 000 dinara“, kaže Filipović i dodaje:

„Pešaci takođe moraju  da vode računa o tome kako se ponašaju u saobraćaju, da se kreću isključivo trotoarom“.

Za vozače je obavezna i adekvatna zimska oprema, posebno ako kreću na put.

„Kada vozači krenu na put moraju da imaju zimsku opremu, dobre pneumatike, zimska šara ne sme da bude manja od 4 mm, i van naselja svaki vozač mora da ima lance za sneg“, poručuje Filipović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>