Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Paunović: Mora da se zna kome šta pripada!
Paunović: Mora da se zna kome šta pripada!

Paunović: Mora da se zna kome šta pripada!

- Za poslednjih godinu dana koliko se radi na ozakonjenju imovine, Vlada Srbije  je uradila više nego u prethodnim decenijama, ističe Vladan Paunović načelnik zaječarskog upravnog okruga, govoreći o aktuelnom procesu legalizacije.

Paunović navodi da se ovom problemu pristupilo itekako ozbiljno.

„Ozbiljno se pristupilo ovom problemu, mora da se zna kome šta pripada u Srbiji,  i kakve koristi od toga ima lokalna samouprava, a kakvu korist ima država. Krajni rok za popis je pomeren za kraj marta meseca, produženja rokova više neće biti“, kaže Paunović i dodaje:

„Uvažene su neke specifičnosti određenih područja, kao što je na primer Pešterska visoravan, gde ekipe ne mogu otići na teren zbog leda, i otežanih objektivnih okolnosti i tako pristupiti njihovoj legalizaciji. Kraj marta je rok kada lokalne samouprave moraju znati sa koliko objekata raspolažu, čime raspolažu, pa će se u naredne 3 godine pristupiti kompletnoj legalizaciji svih objekata“, ističe Paunović.

Paunović je izneo i podatke koliko je objekata na teritoriji Zaječarskog okruga legalizovano.

„Tokom prošle godine na teritoriji Zaječarskog okruga legalizovano je oko 6 000 objekata, a kompletan proces je završen u Sokobanji i Boljevcu, dok u Zaječaru i Knjaževcu predstoji ozbiljan posao. U  Zaječaru ima oko 18 000 objekata koje tek  treba popisati, u Knjaževcu oko 18 500. Država je svesna da objekata ima puno, pa je tako omogućila da lokalne samouprave zaposle dodatan broj radnika“, rekao je Paunović.

„Ovo je izuzetna prilika da svi legalizuju svoje objekte, po povoljnim uslovima. 5 000 dinara je iznos  za objekte do 100 kvadrata, od 100 do 200 kvadrata za legalizaciju treba da se izdvoji 15 000 dinara, do 300 kvadrata 20 000 dinara, i preko 300 kvadrata 50 hiljada dinara, kaže načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

Do sada je u Zaječaru popisano 2 760 objekata, u Boljevcu  891, u Knjaževcu 1 220 i u Sokobanji  1 167 objekata.

Postoje i objekti koji se ne mogu legalizovati, među kojima su objekti podignuti u prvom stepenu zaštite parkova prirode, objekti izgrađeni u koritima reka, kartonska naselja i drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>