Najnovije vesti
Home / Društvo / Papirologija usporila izgradnju otvorenog bazena u Gamzigradskoj banji – NOVI ROK ZA ZAVRŠETAK GRADNJE 31. MAJ NAREDNE GODINE (VIDEO)
Papirologija usporila izgradnju otvorenog bazena u Gamzigradskoj banji – NOVI ROK ZA ZAVRŠETAK GRADNJE 31. MAJ NAREDNE GODINE (VIDEO)

Papirologija usporila izgradnju otvorenog bazena u Gamzigradskoj banji – NOVI ROK ZA ZAVRŠETAK GRADNJE 31. MAJ NAREDNE GODINE (VIDEO)

KUPALIŠTE U GAMZIGRADSKOJ BANJI BIĆE OTVORENO SREDINOM NAREDNE GODINE, ZBOG ODREĐENIH PROBLEMA KOJI SU SE JAVILI PRILIKOM DOBIJANJA GRAĐEVINSKE DOZVOLE. PREMA REČIMA NADLEŽNIH, SVI PROBLEMI SU SADA OTKLONJENI I RADOVI ĆE USKORO BITI OTPOČETI. BAZEN POVRŠINE 220 KVADRATA, IMAĆE DVE STAZE OD 25 METARA I PREDSTAVLJAĆE JEDNO SAVREMENO KUPALŠTE ČIME ĆE SE I GAMZIGRADSKA BANJA, ALI I GRAD NA TIMOKU, PONOSITI.

„Problem je nastao oko dobijanja pojedinih dozvola, naime, 2004. godine, došlo je do izmena u Zakonu, a što se lokacijske dozvole tiče, nadležnost je bila Ministartsva urbanizma i građevine. Kada smo se njima obratili, za veoma kratko vreme dobili smo sve što od njih tražili. Međutim, prema tom Zakonu iz 2004. godine, kada su zone lokaliteta Feliks Romulijana evidentirane, ispostavilo se da mi pripadamo trećoj zoni tog lokaliteta i da ne možemo da radimo i dobijemo građevinsku dozvolu bez generalnog urbanističkog plana, i tek nakon toga, Ministarstvo građevine je nadležno za izdavanje građevinske dozvole. Pokušali smo sa lokalnom samoupravom da prevaziđemo taj problem, koji je bio kompleksan, i realna mogućnost za rešavanje problema do pre 10,15 dana je bila gotovo nemoguća. Obratili smo se Ministarstvu turizma i rekli da zamalo da se obistini ona večita problematika: kada imate papirologiju, nemate novac i obratno. Ovog puta mi smo imali novac, a papirologija nam je zasmetala“, istakao je doktor Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju i dodao:

„Lepša strana je ta da su iz Ministartsva turizma upoznati sa problematikom, promenama i izmenama u Zakonu, i oni su imali želju da opstanu na tom našem projektu i da nam pomognu. Predložili su Aneks ugovora, koji je 15. novembra potpisan i njime su izmenjeni uslovi, pa su nam sa postojećom, dosadašnjom dokumentacijom, produžili rok do 31. maja 2019. godine. Aneksom su se obavezali da nam u sledećih nedelju dana pebace sva sredstva u iznosu od 17 miliona dinara. To nas je motivisalo da prošle nedelje, lično zagovorimo sastanak sa gradonačelnikom Zaječara, da vidimo šta može da se uradi što se lokalne samouprave tiče, a odnosi se na generalni urbanistički plan. Gradonačelnik je motivisan da zajedno tu neophodnu papirologiju rešimo, i da nakon 40 godina postojanja stacionara, dobijemo otvoreno kupalište. Nadam se da ćemo maja meseca prisustvovati otvaranju tog kupališta, koje je površine 220 kvadrata, dva puta veći od ovog našeg zatvorenog bazena. Biće dve staze od 25 metara za eventualne treninge, a dubina bazena do 1,60 iz dva razloga: svi terapijski bazeni su do 1,60, a drugo, 1.60 je granica koja obavezuje da bazen ima i stalnog spasioca“.

Opširnije u videu:

 

2 comments

  1. Koja ce biti temperatura vode?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>