Najnovije vesti
Home / Knjaževac / „Panadžur na Veliku Gospojinu“ ovog vikenda u Jalovik Izvoru
„Panadžur na Veliku Gospojinu“ ovog vikenda u Jalovik Izvoru

„Panadžur na Veliku Gospojinu“ ovog vikenda u Jalovik Izvoru

Predstojećeg vikenda, u Jalovik Izvoru kod Knjaževca u podnožju Stare planine, biće održan 21. po redu festival izvorne narodne muzike „Panadžur na Veliku Gospojinu“.

Manifestacija počinje u subotu u 14 sati obredom kod krsta u Ravaništu, dok će se u 18 sati održati tradicionalno prelo. Cenralni deo Sabora je u nedelju, 28. avgusta, kad će se meštani sela okupiti na vrelu, nakon čega će početi obred u seoskoj crkvi. Zvanično otvaranje manifestacije je u podne u centru sela.

U okviru programa nadmetaće se harmonikašice, harmonikaši, frulaši, gajdaši pevačice, pevači, trubači i pleh orkestri. Takodje, biće izabrana i lepotica sabora, a odigraće se i čuveno kolo od hiljadu igrača.

Idejni tvorac manifestacije „Panadžur na Veliku Gospojinu“ je narodni umetnik Žika Radenković, generalni pokrovitelj opština Knjaževac, a organizator festivala je Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>