Najnovije vesti
Home / Knjaževac / „Panadžur na Veliku Gospojinu“ 27. i 28. avgusta u Jalovik Izvoru
„Panadžur na Veliku Gospojinu“ 27. i 28. avgusta u Jalovik Izvoru

„Panadžur na Veliku Gospojinu“ 27. i 28. avgusta u Jalovik Izvoru

U Jalovik Izvoru kod Knjaževca u podnožju Stare planine, u nedelju i ponedeljak, 27. i 28. avgusta, biće održan 22. po redu festival izvorne narodne muzike „Panadžur na Veliku Gospojinu“.

Manifestacija počinje u nedelju u 14 sati obredom kod krsta u Ravaništu, dok će se u 18 sati održati tradicionalno prelo. Centralni deo Sabora je u ponedeljak, 28. avgusta, kada će se meštani sela okupiti na vrelu, nakon čega će početi obred u seoskoj crkvi. Zvanično otvaranje manifestacije je u podne u centru sela.

Tradicionalno čuveno „kolo od 1000 igrača“ i izbor lepotice sabora predviđeni su za 14 sati.

Organizovan prevoz za posetioce kreće 28. avgusta, u 8.30 sati kod Spomen parka, obaveštava Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Idejni tvorac manifestacije „Panadžur na Veliku Gospojinu“ je narodni umetnik Žika Radenković, generalni pokrovitelj opština Knjaževac, a organizator festivala je Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>