Najnovije vesti
Home / Sport / OTVORENA SKIJALIŠNA SEZONA U ZAJEČARU -Skijanje danas BESPLATNO
OTVORENA SKIJALIŠNA SEZONA U ZAJEČARU -Skijanje danas BESPLATNO

OTVORENA SKIJALIŠNA SEZONA U ZAJEČARU -Skijanje danas BESPLATNO

Ljubiteljima zimskih sportova od danas je na raspolaganju ski staza na zaječarskoj Kraljevici, a prvi skijaši iz grada na Timoku, ali i iz Bugarske, su već u podne, kada je skijalište zvanično počelo sa radom, pristigli.

Među ljubiteljima zimskih sportova, na stazi smo zatekli i Zaječarca, Marka Mitrovića. Kako kaže, slobodno vreme je iskoristio da isproba stazu, za koju smatra da je dobro utabana i pogodna za skijanje, ali i za druge vidove zimskih sportova.

„Retko koji grad može da se pohvali skijilištem, a mi imamo tu sreću da imamo ovako lepo skijališe. Moram da kažem da su uslovi dobri, staza je dobro utabana, i drago mi je da postoji jedna ovakva zanimacija u ovom gradu tokom zimskih meseci. Ja koristim „snowboard“ već 8, 9 godina. Nekad sam koristio skije, i one jesu malo praktičnije, ali mi je ovo zanimljivije. Ovaj vid sporta je sve popularniji, lakše se uči i zabavan je“, rekao nam je Marko.     

Prema rečima nadležnih iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ Zaječar, na dve staze, dužine od po 500 metara, trenutno  ima oko 10 centimetara utabanog snega.

„Vremenski uslovi su konačno dozvolili da sezona skinjanja počne na zaječarskoj Kraljevici. Skijalište je otvoreno u podne, i za nekoliko sati je bilo dosta skijaša, ali i roditelja sa decom. Zbog vremenskih prilika, topovi za veštačko osnežavanje nisu radili, pa je debljina utabanog snega samo 10 centimetara. Danas se ulaz ne naplaćuje, ali od sutra, svi koji žele da koriste usluge skijališta tokom nedelje,  treba da izdvoje 250 dinara, dok će cena karte vikendom biti 350 dinara“, rekao je za Magnum radio Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok – održavanje“ Zaječar.

Zaječarsko skijalište će radnim danima raditi od 13 do 22 sata, dok će vikendom biti otvoreno od podneva do 22 sata.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>