Najnovije vesti
Home / Kultura / Otvorena Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019″: Oko 300 autora iz celog sveta, sa preko 5000 fotografija
Otvorena Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019″: Oko 300 autora iz celog sveta, sa preko 5000 fotografija

Otvorena Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019″: Oko 300 autora iz celog sveta, sa preko 5000 fotografija

U galeriji Radul begovog konaka u Zaječaru sinoć je otvorena 43. Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“.

Prema rečima Raše Milojevića, predsednika Foto kluba 202, na konkurs za ovu izložbu prijavilo se oko 300 autora iz celog sveta, sa preko 5000 fotografija, što je sasvim zadovoljavajuće za ovakvu postavku. U izložbenoj galeriji posetioci mogu videti stotinak najboljih radova, prema oceni stručnog žirija.

Vladimir Đuričić je naglasio da ustanova „Zoran Radmilović“, čiji je direktor, podržava ovaj projekat i učestvovaće u organizaciji izložbe i u budućnosti. Očekuje da će ove divne fotografije ubuduće krasiti zidove pojedinih institucija u gradu i da neće, kao ranijih godina, skupljati prašinu u magacinu.

Deca su uvek prava inspiracija za umetnike, a njihova osećanja koja fotografi prenose na radovima pristiglim na konkurs nikog od posetilaca izložbe ne ostavljaju ravnodušnim. Jer , kako reče pesnik, deca su ukras sveta.

Izložba „Dete 2019“ može se razgledati narednih desetak dana. Nakon toga seli se u Paraćin.

Suorganizatori izložbe su Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Foto klub 202, a pokrovitelj grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>