Najnovije vesti
Home / Hronika / OTVORENA ISTRAGA U ZAJEČARSKOM DOMU ZA UČENIKE -KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIREKTORKE?
OTVORENA ISTRAGA U ZAJEČARSKOM DOMU ZA UČENIKE -KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIREKTORKE?

OTVORENA ISTRAGA U ZAJEČARSKOM DOMU ZA UČENIKE -KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIREKTORKE?

Zbog toga što je u Domu učenika srednjih škola ‘’Zaječar’’ od četvrtka, 19. aprila, do ponedeljka 23. aprila, nedozvoljeno držana materija nalik na marihuanu, policija je otvorila istragu protiv direktorke Bratislave Petrov kao odgovornog lica. Policija i tužilaštvo uveliko rade na ovom slučaju.

-Marihuana je, podsetimo, pronađena kod maloletnog štićenika Doma, a direktorka je strogo naložila da se ne obaveštava policija. Proteklog četvrtka, oko 23 sata, dežurni vaspitač je zatekao tog štićenika kako puši ’’džoint’’ u sobi u prisustvo još trojice dečaka. Vaspitač je video i otvorenu torbicu koja pripada N.N. i u njoj zamotanu u beli papir ’’materiju nalik na marihuanu’’. Odmah je obaveštena direktorka Bratislava Petrov, vaspitači su hteli da istog trenutka pozovu policiju, ali je ona to zabranila – kaže izvor Tk magazina.

Direktorka je sutradan zakazala Pedagoško veće u 15 sati i stavila pronađenu marihuanu na sred stola. Oko desetak vaspitača je posedalo oko droge, a ona im je ispričala događaj od prethodne večeri, kao i to da je obavestila sve koje je trebalo, Centrar za socijalni radi i načelnicu ministarstva prosvete.

-Jedan vaspitač je glavom pokazao na marihuanu i pitao “Šta ćemo sa ovim?’’, direktorka je onda dala nalog šefu vaspitača da on smotuljak marihuane stavi u svoju fioku. Sada se svi zaposleni boje da nisu prekršili zakon jer nije obaveštena policija, boje se da ne budu krivično gonjeni, a svi su poslušali direktorku – navodi izvor.

O svemu postoji zapisnik, tako da policija može lako da proveri činjenice.

Kako kažu radnici Doma koji prima 270 učenika iz cele Timočke krajine, direktorka se boji da ne izgubi svoj položaj pa se zato ne obaveštava policija. Ona je na tom rukovodećem mestu od 2001. godine, već 17 godina, a njen muž takođe radi u Domu na mesto referenta za bezbednost. Njih dvoje često zajedno odlaze na službena putovanja, a dnevnica po osobi je 3.700 dinara, tvrde zaposleni.

Direktorka Doma učenika kazala nam je da ona ne zna kakvu su materiju pronašli jer je 1955.godiše i ne razume se u drogu.

-Ja ’’to’’(marihuanu) nikad nisam videla. Što se tiče pronalaženja toga, mi smo sve uradili po propisu, obavestili zaječarsko Ministrastvo prosvete, centar za socijalni rad, a juče smo poslali dopis i policiji. ’’To’’ je još uvek kod nas jer policija nije došla – rekla je direktorka Petrov.

Na pitanje da li često sa suprugom ide na službena putovanja, ona je kazala da nju proveravaju već 17 godina, i dodala:

-Nabavite nalog i možete dobiti sve papire o mojim službenim putovanjima!

Izvor: tkmagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>