Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Otvoren Uskršnji bazar NA ZAJEČARSKOM TRGU ŠARENILO TEZGI, VELIKI BROJ IZLAGAČA…
Otvoren Uskršnji bazar NA ZAJEČARSKOM TRGU ŠARENILO TEZGI, VELIKI BROJ IZLAGAČA…

Otvoren Uskršnji bazar NA ZAJEČARSKOM TRGU ŠARENILO TEZGI, VELIKI BROJ IZLAGAČA…

U susret velikom hrišćanskom prazniku, Vaskrsu, danas je uprkos lošim vremenskim uslovima na zaječarskom trgu svečano otvoren Uskršnji bazar. 

Prisutnima se prvo obratio Dejan Tošić direktor Privredne komore Srbije -Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga koji je ovom prilikom naglasio značaj ove manifestacije, koja je već postala tradicionalna.

„Glavni cilj organizovanja ovakve manifestacije je afirmacija lokalnih tradicionalnih proizvoda. Tu su proizvođači vina, rakija, meda, lekovitog bilja, rukotvorina i još mnogo raznovrsnih proizvoda. Danas je prisutno preko 100 izlagača, kako iz Timočke krajine tako i iz ostalih krajeva istočne Srbije. Svi zajedno pravimo jednu dobru priču“, rekao je Tošić na otvaranju.

Srđan Nedeljković se obratio ispred grada Zaječara i zahvalio se Komori u Zaječaru zbog toga što je na vreme uočila ono što predstavlja prednost ovog kraja. Poljoprivreda mora da bude noseća grana u našem gradu. Ovaj sajam nam potvrđuje da se poljoprivreda može prezentovati i na lokalnom, ali i na širem nivou“.

Izlagačima i posetiocima bazara se obratila i Nermina Ljubović iz Privredne komore Srbije je ovom prilikom rekla da Zaječar ima niz manifestacija kojima može da se ponosi.

„Verujemo da će i ovaj Uskršnji bazar postati jedna manifestacija koja će doprineti promociji svega onoga najboljeg, najkvalitetnijeg i najzdravijeg što može da ponudi ovaj region.“

Uskršnji bazar je otvorio Dragan Stevanović državni sekretar u Ministarstvu privrede.

„Koliko god da ova manifestacija izgleda lokalno, ovo je šansa da se vi vidite, da izložite svoje proizvode i da pokažete javnosti čime se bavite i šta proizvodite, da razmenite iskustva. 2017. godina je prva gpodina u deceniji preduzetništva. Apsolutno smo otvoreni za svaki vid saradnje i podrške“, poručio je izlagačima na otvaranju Stevanović.

http://radiomagnum.rs/wp-content/uploads/2017/04/Uskrsnji-Bazar-2017-11.jpg

Uskršnji bazar će 6. i 7. aprila biti otvoren od 09:00 do 20:00, a u subotu, 8. aprila, od 09:00 do 15:00. U okviru Uskršnjeg bazara biće organizovani i prateći događaji. 7. aprila u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“  od 19 sati biće odigrana predstava „Moj grad čaroban i mlad“.

U Omladinskom centru u Zaječaru organizuje se 5. po redu humanitarna akcija u saradnji sa fondacijom „Iskorak“ – ponovno druženje sa nastavnicima osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Zaječar uz gitaru i harmoniku. Ulaznice po ceni od 200 dinara važe i za predstavu u pozorištu i za humanitarnu akciju u Omladinskom centru.

One comment

  1. A šta je rekao Đokić iz izbornog štaba SNSa i Bora iz SPS?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>