Najnovije vesti
Home / Vesti / OTVOREN KAPITOL PARK U ZAJEČARU
OTVOREN KAPITOL PARK U ZAJEČARU

OTVOREN KAPITOL PARK U ZAJEČARU

U Zaječaru je danas otvoren, tržni centar čiji se prodajni objekat prostire na 6.500 kvadratnih metara, dok se čitav kompleks prostire na 20.000 kvadratnih metara. U njemu se trenutno nalaze domaći i strani brendovi u 15 prodavnica, u kojima je uposleno oko 200 ljudi, dok će brend Sinsay otvoriti svoju prodavnicu u junu, a Il Gardino kafić, nakon toga, rečeno je danas, na svečanom otvaranju. Britanska kompanija Posejdon grupa i belgijska Mitiska su u izgradnju ovog objekta uložile preko 10 miliona evra. 

Svečanom otvaranju prvog modernog tržnog centra u Zaječaru prisustvovali su Džejms Gan, direktor Posejdon grupe u Srbiji i prvi čovek grada Zaječara Boško Ničić.

“Sa velikim zadovoljstvom otvaramo naš peti po redu tržni centar u Srbiji, na 20 hiljada metara kvadratnih. Nekoliko renomiranih svetskih brendova će po prvi put ponuditi svoje proizvode u Zaječaru. U ovaj tržni centar do sada je uloženo 10 miliona evra, i sa pravom očekujemo da će on postati nova destinacija za kupovinu i zabavu za kupce u istočnom delu Srbije i okolnih regiona. Od samog početka izgradnje ovog objekta, angažovani su lokalni izvođači koji su za potrebe građevinskih radova zaposlili više od 300 radnika. Pored toga, otvoreno je i 200 radnih mesta u samom tržnom centru, pri tom je ovaj broj veći ako se uzme u obzir i zaposleni angažovani u lancu distribucije proizvoda i usluga. Tržni centar ima sedamnaest prodavnica među kojima su eminentni strani i neki od najboljih domaćih brendova, uključujući Deichmann, Đak Sport, DM, Exclusive exchange, Extreme Intimo, Gigatron, Intersport, JYSK, LC Waikiki, Lilly, MSG Elektronic, N Sport, New Yorker, Opposite shoes i Studio Moderna (Top Shop).  Sinsay će otvoriti svoju prodavnicu u junu, a Il Giardino café svoj lokal ubrzo nakon toga. Otvaranje Kapitol parka će povećati asortiman proizvoda u Zaječaru, a samim tim i mogućnost izbora za lokalne potrošače uz prihvatljivije cene“, rekao je Gan na svečanom otvaranju.

On je dodao da je Zaječar jedan od retkih gradova koji je pružio odlične uslove za izgradnju tržnog centra.

„Zaječar je grad u kome smo uspeli da najbrže dobijemo dozvole i gde smo dobili svu neophodnu saradnju na svim poljima. Kada bi takva saradnja bila i u drugim mestima u Srbiji, daleko bi drastično uticalo na to da se povećaju strane investicije u Srbiji. Postoje već tri investitora u Zaječaru koja su britanskog porekla i takođe sa njima planiramo da sarađujemo“, rekao je Gan.

Gradonačelnik Ničić je istakao značaj ove investicije i napomenuo da je veliko zadovoljstvo što je od jednog napuštenog prostora, napravljen uređen prostor kojim se grad Zaječar ponosi.

„Mi spadamo u gradove koji su najbrže obezbedili sve potrebne uslove i dozvole, ali sa druge strane moram da se zahvalim i Poseidon grupi ali Lidlu koji će tek početi da gradi, što su naš budžet u startu obogatali, sa 150.000 evra uključujući i Kapitol Park, i blizu 100.000 evra Lidl, da bi mogli da ta sredstva uložimo u našu infrastrukturu koja još uvek nije u onom stanju u kojoj bi voleli da budemo. Trudićemo se da ovaj prostor što više oplemenimo, jer je bio zapušten 20-ak godina, nije moglo da se priđe, a sada smo dobili ovakav prostor. Još važnije je to, što već danas, preko 200 mladih ljudi je našlo ovde uhlebljenje. Zaječar neće biti više grad u kome će neko moći da kaže „za mene nema posla“, biće posla, verujem već naredne 2 godine, za sve one koji žele da rade“, rekao je Ničić.

Povodom otvaranja Kapitol parka, večeras će, od 18.00 do 20.00 sati biti organizovan i bogat kulturno-zabavni program, na kome će nastupiti Milica Ilić, Pinkova zvezdica,  Gradsko-pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, Gradski folklorni ansambl „Zora“, Škola argentinskog tanga „Alegrija“ i Etno grupa „Đurđevak“ iz Bora. Koncert pop pevača Željka Vasića počinje tačno u 20 sati, a pola sata kasnije na programu će biti i Led krila šou i nastup sa vatrom. Vatromet je zakazan za 21.00 čas.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>