Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Otežan saobraćaj ka pojedinim zaječarskim selima, neki autobusi nisu stigli do svojih odredišta
Otežan saobraćaj ka pojedinim zaječarskim selima, neki autobusi nisu stigli do svojih odredišta

Otežan saobraćaj ka pojedinim zaječarskim selima, neki autobusi nisu stigli do svojih odredišta

Na teritoriji istočne Srbije sneg ne prestaje da pada. Duva i jak vetar koji mestimično stvara nanose do 0,5 m. U Zaječaru u 9 sati izmereno -5 stepeni, u Negotinu -4, na Crnom vrhu najniža izmerena temperatura  -11, stepeni, dok je na Babinom zubu -8 stepeni.

Autobuski saobraćaj ka zaječarskim selima ponovo  je veoma otežan zbog smetova i snežnih nanosa. Autobus koji saobraća ka Marinovcu jutros nije stigao do svog odredišta, dok  je autobus koji saobraća do Lubnice i Planinice stigao do Planinice, ali nije uspeo da se vrati.

Autobus koji saobraća ka Šipikovu, uspeo je da stigne do Halova i Velikog Izvora, ali ne i do Šipikova. Autobuski saobraj u Salaškom delu  odvija se bez većih problema.

Iz Preduzeća  za puteve Zaječar obavešatavaju  da je tokom noći vršeno čišćenje ulica I,II i III prioriteta od raskvašenog snega.

Zbog snežnih padavina koje su počele u ranim jutarnjim časovima i pojave leda na ulicama vrši se preventivno posipanje soli na ulicama I prioriteta i kritičnim mestima u gradu i čišćenje snega na lokalnim putevima I prioriteta. Dva kamiona ići će u obilazak i čišćenje opštinskih-lokalnih puteva u Salaškom delu i to:

Prvi kamion ide na relaciji Velika Jasikova – Mala Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik Ž.stanica – Tabakovac u povratku V.Jasikova – Glogovica – Salaš, drugi kamion  na relaciji:  V.Jasikova – Salas – Mertis – Klenovac – Brusnik – Tabakovac i vraća se istom relacijom nazad.
Zbog vetra i konstantnih snežnih padavina na putevima dolazi do pojave snežnih nanosa pa se vozači mole za oprez.
Jedan kamion sa solanom ide pravcem Vrbica-Stubal-Marinovac-Zagrađe- Vratarnica i vršiće posipanje mešavine rizle i putne soli.
Takođe, ide se i  u obilazak deonice Bratujevac-Leskovac Gornja Bela Reka –Lenovac, kažu u Preduzeću za puteve Zaječar.

 Saobraćaj na državnom  putu IIA165  Porečki most-Klokočevac-Miloševa Kula-Zagrađe-Rgotina-Vražogrnac-Zaječar-Zvezdan (ul.Crvene Armije) je od juče normalizovan.

Na putevima I prioriteta kolovozi su pod raskvašenim snegom do 3 cm. Na putevima II i III  prioriteta snega ima do 10 cm, mestimična pojava nanosa do 0,5m.

Vidljivost je smanjena zbog snega koji konstantno pada, posebno na putu Paraćin-Zaječar na oko 30m gde duva jak istočni vetar.

Na putu državnom putu  IIA161(Crni Vrh) Bratinac-Salakovac-Malo Crniće-Petrovac na Mlavi-Žagubica-Brestovac dolazi do zastoja do 1 sata zbog nanosa snega do 1 metra.

Na putu državnom putu  IIA218 Boljevac-Rtanj-Soko Banja-Vrelo-Gornja Toponica  (deonica od raskrsnice za Rujište do Nikolinca)  saobraćaj je obustavljen zbog olujnog vetra i nanosa snega od 1,5-2 metra, na pomenutoj deonici nema naseljenih mesta tako da niko nije ugrožen.

Na deonici Grza – Bogovinska petlja obavezna upotreba lanaca za vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu.

Na putu IB35 od Negotina do Zaječara, kao i na putu IB37 od Bora do Zaječara uvodi se zabrana kretanja vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu a na svojim pneumaticima nemaju namontirane lance za sneg.

Vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu a na svojim pneumaticima imaju namontirane lance za sneg mogu se kretati pomenutim deonicama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>