Najnovije vesti
Home / Vesti / Osnovno javno tužilaštvo Zaječar: Preregistracija oružja do 5. marta naredne godine
Osnovno javno tužilaštvo Zaječar: Preregistracija oružja do 5. marta naredne godine

Osnovno javno tužilaštvo Zaječar: Preregistracija oružja do 5. marta naredne godine

Zakonom o oružju i municiji predviđeno je da se u roku od tri godine od dana početka primene ovog zakona podnese zahtev za izdavanje isprave, zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja u skladu sa zakonom, što znači da su fizička lica koja su posedovala oružne listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost izdata po ranijem zakonu, dužna da zaključno sa danom 5.3.2019. godine izvrše preregistraciju oružja u skladu sa novim zakonom.

Ukoliko građani ne izvrše preregisgraciju oružja predviđena je i prekršajna odgovornost, a pod određenim uslovima, ako nastave da drže oružje nakon 5.3.2019. godine, mogu izvršiti krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

S toga se obaveštavaju građani da u navedenom roku izvrše preregistraciju oružja ili oružje predaju nadležnoj Policijskoj upravi kako bi izbegli eventualno prekršajnu ili krivičnu odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>