Najnovije vesti
Home / Vesti / OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO ZAJEČAR: Izrečena 151 hitna mera zbog nasilja u porodici
OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO ZAJEČAR: Izrečena 151 hitna mera zbog nasilja u porodici

OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO ZAJEČAR: Izrečena 151 hitna mera zbog nasilja u porodici

-Od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, od 1. juna prošle godine pa do 15. marta ove godine, na teritoriji grada Zaječara, opštinama Knjaževac i Boljevac izrečena je ukupno 151 hitna mera udaljenja iz stana učinioca krivičnog dela nasilje u porodici ili hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska žrtvi nasilja u porodici, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru i dodaje:

-S tim u vezi pooštrena je i kaznena politika nadležnih sudova, te su za to krivično delo izricane i kazne zatvora u trajanju od dve godine i više.

Sa stanovišta Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru broj od 151 izrečene hitne mere je previsok i ukazuje da postoji društveni problem vezan za vršenje nasilja u porodici.

S toga Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru uticaće na pooštravanje kaznene politike prema učiniocima krivičnog dela nasilje u porodici, a istovremeno će i preventivno delovati kroz druge zakonom predviđene mere u saradnji sa nadležnim Centrima za socijalni rad i Policijskom upravom Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>