Najnovije vesti
Home / Vesti / Osnovna škola „Hajduk Veljko“ obeležava 35 godina postojanja -Suzana Krstić: Škola ima čime da se pohvali u godini jubileja
Osnovna škola „Hajduk Veljko“ obeležava 35 godina postojanja -Suzana Krstić: Škola ima čime da se pohvali u godini jubileja

Osnovna škola „Hajduk Veljko“ obeležava 35 godina postojanja -Suzana Krstić: Škola ima čime da se pohvali u godini jubileja

Osnovna škola „Hajduk Veljko“ u Zaječaru ove godine obeležava 35 godina postojanja. U godini jubileja, škola ima čime da se pohvali. Učenici te škole su osvajači prvih i drugih mesta na raznim opštinskim i okružnim takmičenjima, ali nisu izostali ni izvanredni rezultati na republičkim takmičenjima. Prema rečima Suzane Krstić, direktorke „Hajduk Veljko“ škole, tako dobri rezultati su plodovi vrednog rada sa učenicima, a tim tempom će se nastaviti i u narednom periodu. U školi se, takođe, ovih dana vredno radi i na pripremi Dana škole, kada će biti priređeno veče španskog plesa.

„U okviru obeležavanja jubilarnog Dana škole, priredićemo veče španskog plesa, razlog je i to što je ova škola, jedina osnovna škola u Zaječaru u kojoj se u uči španski jezik. Profesorka španskog, u saradnji sa profesorkom fizičkog  vaspitanja, radi sa decom ne samo ples, već i pesme, recitale, pa će to biti jedno lepo veče“, navodi direktorka Suzana Krstić dodajući da je to bio i odličan povod da se pozovu predstavnici španske i meksičke ambasade da posete Zaječar i ovu školu.

„Kontaktirana je meksička ambasada, pre toga španska, ali oni nisu u mogućnosti da dođu. Međutim, oglasio  se meksički konzul, tačnije njegova supruga je izrazila želju da prisustvuje našoj proslavi“, navodi direktorka.

Ono što posebno raduje direktorku, kao i učitelje i nastavnike u ovoj školi, jesu uspesi njihovih učenika na ovogodišnjim takmičenjima.

„Moram da pohvalim sve učenike i njihove nastvanike koji su učestvovali na takmičenjima, a posebno one koji su postigli zapažene rezultate. Imamo učenika koji se na takmičenju iz srpskog jezika plasirao na Republičko takmičenje, koje će biti održano u Tršiću, zatim imamo dete koje ide na Republičko takmičenje u književnoj olimpijadi, koja će biti održana u Sremskim Karlovcima, zatim imamo petaka koji je osvojio prvo mesto na Okružnom takmičenju iz istorije. Takođe, možemo da se pohvalimo prvim mestom na Okružnom takmičenju iz geografije, koje je osvojio učenik koji pohađa sedmi razred, zatim, na Okružnom takmičenju iz matematike, osvojili smo drugu i treću nagradu. Prva nagrada je osvojena i na Opštinskom takmčenju iz informatike, kao i na Okružnom“, ističe Suzana Krstić i dodaje:

„Ono što bih izdvojila je uspeg Mateje Džunića, učenika šestog razreda koji je na Republičkom takmičenju iz fizike osvojio treću nagradu, a veliki je rezultat biti treći u Srbiji. Za to je zaslužna i njegova nastavnica Nataša Ristić Jovanović, koja je radila sa njim“.

Spisak nagrada i nagrađivanih učenika ovde se ne završava.

„Imamo i uspešne karikaturiste. Naše dete je osvojilo drugu nagradu i plasman na Republičko takmičenje u karikaturi „Mali Pjer“. Posebno izdvajam i uspeh Mateje Đorđevića, koji je u okviru „Hiipo“ takmičenja u poznavanju engleskog jezika, dostigao plasman u finale, koje će biti održamno u Italiji. Taj uspeh nije zabeležen na školskim takmičenjima, ali ne možemo da ne spomenemo njegov uspeh, jer je on učenik ove škole“, sa ponosom ističe direktorka škole „Hajduk Veljko“.

Škola realizuje mnogobrojne interesantne projekte, a jedan od njih je Obrazovanje za prava deteta, zasnovan na odredbama Konvencije o pravima deteta, posebno onim koja se tiču prava svakog deteta da uči i informiše se o svojim pravima i da zna da ona moraju biti poštovana u svakoj prilici. Projekat se realizuje uz podršku švajcarske Pestaloci dečje fondacije.

„Pre dve nedelje smo potpisali memorandum u Nišu, a kroz projekat se prolazi kroz obuke, i obezbeđuje se  mogućnost da deca sa nastavnicima budu učesnici Međunarodnog kampa u Švajcarskoj“, navodi direktorka i dodaje da je Osnovna škola „Hajduk Veljko“ dobila mogućnost i da svi učitelji prvog i drugog razreda prođu obuku za digitalne kabinete i da dobiju digitalni kabinet, kao i šest nastavnika predmetne nastave.

„Konkurisali smo i za učešće u projektu „Ne prljaj, nemaš izgovor“, ali je i u okviru naših edukativnih aktivnosti, doktorka Sanela Radisavljević, lekar urgentne medicine, održala predavanje za roditelje naših đaka, na temu „Novi izazovi u odrastanju – dizajnerske droge“, i bio je veliki odziv roditelja i nastavnika. Uz saglasnost Ministarstva prosvete održano je i predavanje o pubertetu i intimnoj higijeni devojčica šestog razreda u organizaciji kompanije „Always“, ističe Suzana Krstić.

Osnovnu školu „Hadjuk Veljko“, uključujući učenike isturenih odeljenja u Zvezdanu i Gamzigradu, pohađa trenutno 670 đaka,, koji će, prema svemu sudeći nastavaviti da nižu uspehe i sa takmičenja se vraćati sa medaljama i diplomama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>