Najnovije vesti
Home / Društvo / Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Zaječaru obeležila svoj dan (FOTO)
Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Zaječaru obeležila svoj dan (FOTO)

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Zaječaru obeležila svoj dan (FOTO)

Osnovna škola „Dеsanka Maksimović“ u Zaječaru obeležila je danas Dan škole.

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta, danas je priređena svečana akademija povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Desanke Maksimović. Na prigodnoj svečanosti, uz bogat obrazovno-zabavni program učenika škole i hora „Iskrice“, dodeljena su priznanja najuspešnijim učenicima koji su i ove godine postigli zapažene rezultate od međunarodnih do opštinskih takmičenja. Prema rečima direktora škole Nebojše Milijića, između dva praznika je postignuto mnogo toga ali svakako su najznačajniji rezultati učenika koji ne prestaju da nižu uspehe na raznim takmičenjima.

„Danas je za nas poseban dan, dan kada obeležavamo 120 godina od rođenja pesnikinje Desanke Maksimović, po kojoj naša škola i nosi naziv. Između dva praznika bilo je mnogo rezultata u svim oblastima. Tri su stvari o kojima mi najviše razmišljamo, pre svega, to je znanje koje deca ponesu iz naše škole, a brojne nagrade na takmičenjima, počev od osnovnog nivoa takmičenja, odnosno od opštinskih takmičenja, pa do međunarodnih, govore upravo o tome da smo na pravom putu. Najbolji rezultati na prijemnim ispitima i prošle godine i godinama unazad, isto tako, govore tome u prilog. Druga stvar je kultura, predstava koju su izveli danas učenici naše škole, govori da smo i tome posvećeni. Dramska družina i Hor „Iskrice“ redovno uzimaju učešće u svim kulturnim dešavanjima u gradu, organizuju čak i godišnjice drugih institucija u gradu i pomažu svuda gde je to potrebno. Treća stvar o kojoj posebno vodimo računa je sport, gde su naši učenici pored skromnih mogućnosti, kada su u pitanju tereni, ostvarili izvanredne rezultate. Nadamo se da ćemo na tom polju uraditi nešto, da oni dobiju i salu i renovirane svlačionice naredne godine“, rekao je Milijić.

Osnovna škola „Dеsanka Maksimović“ osnovana jе 1830. godinе i među najstarijima jе u Srbiji. Na dan rođenja naše velike pesnikinje Desanke Maksimović, 16. maja, čije ime nosi od 1993. godine, kolektiv ove škole obeležava svoj dan. Ova obrazovna ustanova je 2008. i 2009. godine dobila, između ostalog, i Svetosavsku nagradu, kao najbolja osnovna škola u Srbiji, kao i nagradu za najboljeg učenika u Srbiji. Ima sertifikat “Škole bez nasilja” od 2012. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>