Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Osmogodišnja karatiskinja Marija Savić iz Zaječara TREĆA NA SVETU!
Osmogodišnja karatiskinja Marija Savić iz Zaječara TREĆA NA SVETU!

Osmogodišnja karatiskinja Marija Savić iz Zaječara TREĆA NA SVETU!

Osmogodišnja Zaječarka Marija Savić osvojila je bronzanu medalju u katama na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Rumuniji. U velikoj konkurenciji za titulu najboljeg, Marija je uspela da odbrani boje Srbije i izbori treće mesto u kategoriji „kate“ gde su se nadmetale 63 devojčice iz 43 države. 

Marija karate trenira dve godine u Karate klubu „Zatoiči“ u Zaječaru a već može da se pohvali mnogobrojnim nagradama i priznanjima.  Nakon šest meseci treniranja, Marija sa „Kige Finala“ i „Državnog Prvenstva Srbije“ u disciplini „kate“ donosi srebro. Ove godine na takmičenju „Medijana Open“ u disciplima „kate“ i  „tehnike“ osvaja sva tri mesta, kada se oprobala i u trećoj disciplini, dogovorenom sparingu.

Još jedan u nizu uspeha, Marija postiže na Prvenstvu Srbije u Beogradu gde osvaja prvo mesto u katama i drugo mesto u tehnikama. Zbog izvanrednih rezultata, ova mlada Zaječarka dobija poziv da bude član Fudokan Reprezentacije Srbije, a nakon njenog prihvatanja, nižu se priznanja, od kojih je najznačajnije učešće na Balkanskom Prvenstvu i Kupu Crvene Zvezde, gde je Marija osvojila treće mesto, kao i učešće na Svetskom prvenstvu u Rumuniji, gde takođe osvaja treće mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>