Najnovije vesti
Home / Vesti / OSMI MART UZ DEJANA CUKIĆA -Žurka u Omladinskom centru u Zaječaru
OSMI MART UZ DEJANA CUKIĆA -Žurka u Omladinskom centru u Zaječaru

OSMI MART UZ DEJANA CUKIĆA -Žurka u Omladinskom centru u Zaječaru

Planirate da obeležite 8. mart? Odličan predlog stiže iz zaječarskog Omladinskog centra, gde će u petak nastupiti jedna od srpskih rock ikona, Dejan Cukić. 

Cena karata u pretprodaji je 400 dinara, dok će na ulazu (ako ih bude) koštati 500. Karte se mogu kupiti u Omladinskom centru.

Dejan Cukić rođen je u Beogradu 4. novembra 1959. godine i od detinjstva postao zaražen rokenrol virusom koji su u to vreme širili The Beatles, The Rolling Stones i ostali heroji muzičke revolucije šezdesetih godina.  Započeo je svoju karijeru već kao tinejdžer da bi početkom osamdesetih, kao frontmen grupe Bulevar, osetio prve uspehe u tadašnjoj Jugoslaviji.  Posle dva objavljena albuma Bulevar prestaje sa radom i Dejan se 1984. uključuje u stvaranje sastava Bajaga i instruktori koji će uskoro prerasti u najveću i najtiražniju atrakciju jugoslovenske scene. Na vrhuncu popularnosti ovog benda, odlučuje se da krene sopstvenim putem. 
Okružen ekipom odličnih muzičara pod nazivom Spori ritam bend, objavljuje seriju zapaženih albuma, praćenih uvek atraktivnim koncertima. Dejan Cukić predstavlja jednu od retkih pouzdanih institucija naše nestabilne muzičke scene. Iako nikada u vrhu lista popularnosti, sa pesmama kao što su „Ja bih da pevam“, „Stranac u Beogradu“, „Nebo jedino zna“, „Letnje kiše“, „Julija“ i mnoge druge, ostavio je iskrenije svedočanstvo o jednom vremenu i dublji trag u podsvesti slušalaca nego čitava produkcija hitova za jednokratnu upotrebu koji se zaboravljaju u roku od par meseci. 
Paralelno karijeri muzičara, svih ovih godina tekla je i njegova posvećenost pisanju o muzici. Započeo je kao saradnik omladinskog lista «Zdravo» još 1979. godine, a nastavio u ulozi jednog od urednika izuzetno tiražnog lista «Rock» i večite «Hit strane» Politikinog Zabavnika. Poslednjih desetak godina manje se bavi novinarstvom, a više publicistikom i prevođenjem sa engleskog jezika. Objavio je knjige «Muzika je najbolja» (biografija Frenka Zape), «The Rolling Stones – Uputstvo za upotrebu» i «45 obrtaja – priče o pesmama». Poslednji naslov označio je i početak saradnje sa izdavačkom kućom Laguna za koju je uradio prevode autobiografija Erika Kleptona, Kita Ričardsa,Bilija Ajdola i Brusa Springstina, kao i biografija Dejvida Bouvija, Mika Džegera, sastava Led Zeppelin, Depeche Mode, The Beatles i Pink Floyd.
U poslednje vreme održao je niz zapaženih predavanja o fenomenu rock muzike, kako u vidu promocija objavljenih knjiga, tako i kroz edukativne radionice u srednjim školama (Beograd, Subotica) i na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>