Najnovije vesti
Home / Vesti / Organizovana MEMORIJALNA RADIO MREŽA ZA OPASNOST „Da se nikad ne zaboravi“
Organizovana MEMORIJALNA RADIO MREŽA ZA OPASNOST „Da se nikad ne zaboravi“

Organizovana MEMORIJALNA RADIO MREŽA ZA OPASNOST „Da se nikad ne zaboravi“

Savez radio-amatera Srbije juče, 24. marta, organizovao je memorijalnu Radio mrežu za opasnost (RMZO) pod nazivom „Da se nikad ne zaboravi“. Pre dvadeset godina, 1999-te godine, NATO alijansa je bez saglasnosti Ujedinjenih nacija izvršila agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Više od dva meseca besomučno su, sa sigurnog odstojanja, uništavali najviše civilne ciljeve.

Radio-amateri su tim povodom aktivirali radio-mrežu za opasnost koja je radila neprekidno sve vreme agresije i imala značajnu ulogu u odbrani zemlje prenošenjem obaveštenja o naletima neprijateljskih letelica i raketa, kao i prenoseći poruke humanitarnog karaktera.

Radio klub Timok – YU1ACR  je vodio radio mrežu za opasnost na teritoriji Istočne Srbije, i prosleđivao informacije Savezu radio amatera Srbije.
U radio mreži za opasnost na teritoriji istočne Srbije učestvovali su radio amateri Zaječarskog i Borskog okruga.

Ovim povodom, juče, 24. marta, na radio amaterskim repetitorima na Tupižnici i Deli Jovanu prenta je poruka Saveza radio amatera Srbije.

Radio klub Timok se još jednom zahvaljujem svima koji su učestvovali u radio mreži za opasnost 1999. godine i svima koji su pomogli da na bilo koji način da mreža funkcioniše.

Za svoj doprinos radio-amateri su odlikovani Ordenom zasluga za Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Radio klub Timok 1999. godine dobio je povelju grada Zaječara.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>