Najnovije vesti
Home / Kultura / Zaječar: Priređen prijem za članove Pozorišne trupe iz provincije Henan
Zaječar: Priređen prijem za članove Pozorišne trupe iz provincije Henan

Zaječar: Priređen prijem za članove Pozorišne trupe iz provincije Henan

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je priređen prijem za članove Pozorišne trupe iz provincije Henan iz te zemlje, koji će večeras, u okviru Međunarodnog dečijeg festivala „ZajeČAR“, izvesti lutkarsku predstavu. 

Goste je, u ime gradonačenika Zaječara Boška Ničića, i u svoje lično ime, pozdravila zamenica gradonačelnika Marina Milić, poželevši im dobrodošlicu i lep provod tokom boravka u gradu na Timoku. Milić je navela da se nada, da će iz Zaječara poneti lepe uspomene, baš kao i njihove kolege iz iste provincije koji su u zaječarskom pozorištu nastupili prošle godine.

„Želim vam dobrodolicu u ime gradonačelnika Boška Ničića i meni je lično drago što ste danas ovde, i nadam se da će sve proteći večeras kako treba, da će se naša publika lepo zabaviti sa vama, ali i da ćete se vi ovde, u našem gradu, lepo zabaviti“, rekla je Milić.

Vujadin Milošević, glumac zaječarskog pozorišta i član Gradskog veća zadužen za kulturu je na prijemu istakao, da mu je drago što zaječarska publika ima priliku da ponovo uživa u lutkarskoj predstavi, koju na svojstven način izvode kineski glumci.

„Dobro nam došli kolege, i ja sam glumac u pozorištu, drago mi je da se ponovo vidimo, nadam se da ćete imati odličan nastup kao što je to bio slučaj prošle godine, i da ćemo se družiti i u narednim godinam koje dolaze“, istakao je Milošević.

Prema rečima Cui Jinglana, grad Zaječar ima čime da se pohvali, kada su u pitanju turistički potencijali, što ga svrstava, prema njegovim rečima, u veoma lepe gradove.

„Jako mi je drago što sam ovde i smatram da je ovo vrlo lep grad. Upravo smo bili u Muzeju, a s obzirom na to da Zaječar ima Svetsku baštinu pod zaštitom Uneska, smatram da ovaj grad ima veliki potencijal da privuče nove posetioce i nove investicije, i da grad može da se razvija u tom smeru. Dosta kineskih kompanija ovog trenutka ulaže u Srbiju, to privlači mnoge posetioce iz Kine, pa na ovaj način, i unapređivanjem ovakve vrste saradnje, možemo da doprinesemo unapređenju Srbije, da ona bude još bolja i lepša  zemlja“, rekao je Jinglan.

Umetnički  ansambl provincije Henan iz Kine, zaječarskoj publici će se predstaviti večeras, u 19.00 sati, kada će biti izveden lutkarsku predstava u kojoj igraju: Šen Junlong, Žao Fei, Kši Jingšja, Veng Ge, Žang Li, Li Fei, Feng Kšjaoji, Feng Aijuen, Gao Sen, Šen Žen i  Cao Haoing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>