Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Organizatori sumirali rezultate -Još jedna uspešno realizovana akcija 1.150 PLANINARA JAČI OD ZIME
Organizatori sumirali rezultate -Još jedna uspešno realizovana akcija 1.150 PLANINARA JAČI OD ZIME

Organizatori sumirali rezultate -Još jedna uspešno realizovana akcija 1.150 PLANINARA JAČI OD ZIME

Najveći zimski planinarski pohod u regionu „Božićni uspon na Rtanj“, uspešno je završen minulog vikenda, uprkos izuzetno lošim vremenskim uslovima, jakom vetru i klizavoj stazi. Oko 1.150 planinara iz 90 klubova sa teritorije cele Srbije ali i republike Srpske učestvovalo je u ovoj tradicionalnoj akciji, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika. 

Pred početak akcije, planinari su se okupili kod motela „Balašević“ a uputstva o kretanju i bezbednosti dao je Miroslav Žikić Žika, predsednik Planinarskog društva „Dragan Radosavljević“ Zaječar, dok je akciju svečano otvorio Dragoslav Gogić predsednik Planinarskog saveza Srbije.

Prema rečima organizatora, na Rtnju je tokom akcije provejavao sneg te je na stazi bilo oko 2 do 3 cenimetara snega, duvao je prilično jak vetar, temperatura je bila koji stepen ispod nule, a problem je bila i magla koja je uskraćivala pogled sa Rtnja učesnicima uspona. Ipak akcija je uspešno realizovana. O bezbednosti svih učesnika starali su se pripadnici gorske službe spasavanja Srbije.

Organizator 35. Božićnog uspona na Rtanj je Planinarsko smučarsko Društva“Dragan Radosavljević“ Zaječar suorganizator Planinarski savez Srbije a pokrovitelj akcije grad Zaječar.

Kompanija “Oriflame“  darivala je najstarije i najmlađe učesnike kao i sve klubove koji su učestvovali, vrednim nagradama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>