Najnovije vesti
Home / Projekti / Opštini Sokobanja 2,9 miliona za pripremu infrastrukturnih radova
Opštini Sokobanja 2,9 miliona za pripremu infrastrukturnih radova

Opštini Sokobanja 2,9 miliona za pripremu infrastrukturnih radova

OPŠTINA SOKOBANJA OD MINISTARSTVA PRIVREDE DOBIJA SREDSTVA ZA PRIPREMU INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA

Ministarstvo privrede je nakon sprovedenog javnog poziva donelo odluku da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava, medju kojima je i opština Sokobanja, u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje proizvodnih lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Od 40 odobrenih projekata, 22 su u nerazvijenijim opštinama, od čega osam u devastiranim. Ukupna podrška Ministarstva nerazvijenim i devastiranim opštinama po tom programu iznosi 56,5 miliona dinara.

Ministarstvo privrede, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.
Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>