Najnovije vesti
Home / Boljevac / Opštini Boljevac 5,1 milion za izgradnju kanalizacione mreže
Opštini Boljevac 5,1 milion za izgradnju kanalizacione mreže

Opštini Boljevac 5,1 milion za izgradnju kanalizacione mreže

Opština Boljevac dobila je 5,1 milion dinara za sufinansiranje opremanja poslovnih zona. 

Naime, Ministarstvo će sufinansirati izgradnju i obnavljanje saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i druge radove. Tako će sa oko 5,1 milion dinara država učestvovati u projektu izgradnje primarne i sekundarne kanalizacione mreže sa kolektorima i priključcima u Radnoj zoni u Boljevcu.

Ministarstvo privrede Srbije je saopštilo da će ove godine sa 364,3 miliona dinara sufinansirati opremanje poslovnih zona u 26 opština i gradova.

„Ovih 26 projekata, koje su predložile lokalne samouprave, biće sufinansirano u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture koji se realizuje u cilju unapredjenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta“, piše u saopštenju.

Ministarstvo projekte lokalnih samouprava podržava do 60 odsto vrednosti, a lokalne vlasti plaćaju ostalo.

Sufinansiranje je odobreno za sedam gradova – Valjevo, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Kruševac, Užice i Niš, kao i za 19 opština. Te opštine su: Ada, Apatin, Bač, Bačka Palanka, Blace, Boljevac, Vladičin Han, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Doljevac, Ivanjica, Knić, Pećinci, Preševo, Prijepolje, Prokuplje, Rača, Sjenica i Šid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>