Najnovije vesti
Home / Bor / Opština Bor raspisala konkurs za kupovinu sadnica medonosnih vrsta drveća
Opština Bor raspisala konkurs za kupovinu sadnica medonosnih vrsta drveća

Opština Bor raspisala konkurs za kupovinu sadnica medonosnih vrsta drveća

Na osnovu Programa za razvoj poljoprivrede opština Bor raspisala je konkurs za kupovinu sadnica medonosnih vrsta drveća. Za ovu meru Programa izdvojeno je milion dinara, a subvencije će se isplaćivati u iznosu od 40 posto od ukupne cene kupljenih sadnica.

Na konkursu mogu učestvovati samo registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu, čije je sedište na teritoriji opštine Bor, koja već uzgajaju pčele i pod uslovom da se sadnice medonosnog drveća koje su predmet ovog konkursa takođe zasade ili uzgajaju na teritoriji opštine Bor, na parceli koja je u vlasništvu nosioca ili člana registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Subvencionisaće se nabavka ili kupovina sadnog materijala od registrovanih proizvođača ili prometnika sadnog materijala, odnosno korisnik subvencije treba da dostavi etiketu proizvođača koja prati sadnice, pri čemu će se subvencija dodeljivati u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 40% od vrednosti nabavljenih sadnica.
Subvencionisaće se nabavka ili kupovina sadnica medonosnog drveća kao što su bagrem, lipa, pitomi kesten, evodija, sofora i paulovnija, pri čemu nije dozvoljena sadnja paulovnije u zaštićenim prirodnim područjima.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava koji može ostvariti korisnik ne može biti veći od 50.000 dinara. Konkurisati se može za minimum 50 sadnica medonosnog drveća.
U slučaju većeg broja prijava sa istim brojem bodova, prednost na konkursu imaće gazdinstva čiji su nosioci obveznici PIO osiguranja za poljoprivrednike. Registrovana poljoprivredna gazdinstva, odnosno lica koja nisu izmirila obaveze po ranije odobrenim zahtevima finansiranim iz sredstava budžeta opštine Bor nemaju pravo konkurisanja.

Rok za podnošenje zahteva je 30. septembar, do 15 časova.

 

 

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>