Najnovije vesti
Home / Ritam grada / OPREZ: U Zaječaru tropski dan, narednih dana još toplije!
OPREZ: U Zaječaru tropski dan, narednih dana još toplije!

OPREZ: U Zaječaru tropski dan, narednih dana još toplije!

U Srbiji se danas očekuje toplo i pretežno sunčano vreme, sem u severnim krajevima, gde će doći do povećane oblačnosti i, ponegde, kratkotrajne kiše, posle podne i uveče.

Duvaće slab i umeren vetar, promenljivog pravca, posle podne u skretanju na severozapadni, temperatura od 10 do 20 stepeni, a najviša od 31 do 34 stepena.

I u Zaječaru će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Najviša dnevna temperatura 36 stepeni.

U Srbiji se narednih dana očekuje veoma visoke temeprature i do 38 stepeni, upozorio je Republički hidro meteorološki zavod. U većini mesta maksimalna temperatura će biti izmedu 32 i 36 stepeni, a u nedelju i početkom naredne sedmice (10. i 11. jula) lokalno može dostići i do 38 stepeni.

U danima koji su pred nama očekuje se vreme sunčano i veoma toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti i pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Kratkotrajno osveženje predviđa se u utorak i to u severnim krajevima.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Na važnijim putnim pravcima saobraćaj je trenutno umerenog inteziteta i odvija se bez zastoja.
Nalazimo se u periodu letnjih godišnjih odmora kada se dosta putuje i kada je pojačan intezitet saobraćaja, pa i pored povoljnih vremenskih uslova potrebna je puna opreznost u vožnji, naveo je AMSS.
Od 08. jula do 31. avgusta, doći će do izmene režima saobraćaja usled radova na pojačanom održavanju kolovoza na državnom putu II A reda broj 222, deonica Svrljig-Kalna, od izlaza iz naseljenog mesta Crnojevića prema Prišu. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 06. jula od 07.00 časova do 07. jula do 07.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici od petlje Kolari do petlje Vodanj, u voznoj saobraćajnoj traci smera Niš-Beograd.  Za vreme izvođenja radova celokupan saobraćaj iz smera Niša ka Beogradu je preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku u zoni izvođenja navedenih radova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>